Placeholder

6 gewoontes om af te leren

Gewoontes sluipen er soms in, omdat je er misschien helemaal niet over nadenkt. Maar sommige gewoontes kunnen je geluk behoorlijk in de weg staan. Tijd om ze af te leren.

 

Afleren: je zorgen maken over de toekomst

Werk aan de dingen die je kunt veranderen en stop met malen over de rest. Probeer te leven en te genieten van dingen die je nu meemaakt in plaats van te piekeren over de toekomst.tipstips

Lees ook:Zo merk je dat je meer gestrest bent dan je denkt

Afleren: jezelf vergelijken met anderen

Er is maar één persoon met wie je je mag vergelijken: jezelf. Als je verbetering hebt doorgemaakt sinds gisteren, vorige week of twee jaar geleden ben je goed bezig.

Afleren: focussen op wat je niet hebt

Er is zoveel wat je wel hebt. Er zal altijd iets te wensen overblijven en dat is oké.

Afleren: binnen je comfortzone blijven

Durf je dromen na te jagen en overwin je angsten. De mooiste dingen gebeuren buiten je comfort zone. Of je nou je baan opzegt of eindelijk in je eentje op het terras gaat zitten. Af en toe buiten je comfort zone treden is goed! Zo stap je uit je comfortzone.

Afleren: voor anderen denken

Trap niet in de valkuil om andermans gedachten in te vullen; ‘Ze zullen me wel raar vinden’. Het maakt niet uit wat anderen over je denken. Je zult nooit zeker weten wat ze denken, net zoals zij niet weten hoe het is om in jouw schoenen te staan.

Afleren: op het juiste moment wachten

In veel gevallen bestaat het juiste moment niet. Wil je iets bereiken? Begin nú.

Gerelateerde artikelen