Vrolijk

6 eigenschappen van mensen die (bijna) altijd vrolijk zijn

Mensen die vaak vrolijk zijn doen dingen anders, zo ontdekten psychologen. Van deze positieve eigenschappen kunnen we iets leren. Zo kun jij ook gelukkig en lachend door het leven gaan.

1. Ze lachen en glimlachen veel, ook als ze zich niet vrolijk voelen
Je hersenen zijn makkelijk voor de gek te houden. Zodra ze signalen ontvangen dat je lacht, voel je je vanzelf beter. En dat maakt al gelukkig.

2. Ze zijn positief ingesteld
Het glas is halfvol.

3. Ze denken in mogelijkheden
Ook bij negatieve ervaringen, proberen ze in mogelijkheden te denken. Hoe kan een negatieve ervaring toch voor iets positiefs zorgen?

4. Ze accepteren gevoelens
Een belangrijke stap bij het omgaan met emoties is het accepteren van emoties. Niet alleen als je vrolijk en gelukkig bent, boosheid, teleurstelling en verdriet mogen er ook zijn. Emoties niet onderdrukt, waardoor ze sneller verwerkt kunnen worden.

5. Ze zijn extravert, spontaan en hartelijk
De hersenen van extraverte mensen vertonen relatief veel activiteit in de linkerhersenhelft, wat ervoor zorgt dat ze meer positieve emoties ervaren. Nu is niet iedereen extravert ingesteld, maar gemeende complimenten geven en vriendelijk en attent zijn, kunnen geen kwaad.
 
6. Ze pakken problemen aan
Het heeft geen zin om te piekeren over dingen die je niet kunt veranderen. Kun je iets wel veranderen? Doe er dan iets aan en loop niet weg voor je problemen.

Lees ook: 19 tips voor een gelukkige relatie

Bron: Santé | Beeld: gettyImages

Tip van de redactie

iRobot® Roomba® e5 Robotstofzuiger
Roomba Robotstofzuiger Ad
Bestel hier