Placeholder

5 vragen die iedere vrouw aan zichzelf zou moeten stellen

Er zijn veel vragen die je jezelf kunt stellen, maar waar je niet vaak bij stilstaat. Want hoe zit het met jouw cupmaat, lach je nog wel genoeg en hoe zit het met jouw dromen? Vraag het jezelf en misschien geeft het je leven een positieve wending!

Draag ik nog de juiste cupmaat?

Gemiddeld veranderen vrouwen zes keer van cupmaat. De meeste vrouwen hebben een verandering niet door en blijven stug dezelfde bh’s kopen. Zonde, want met de juiste bh-maat blijven je borsten langer mooi en heb je minder kans op rugklachten.

Wil je weten wat jouw maat op dit moment is? Pak een meetlint en meet de wijdte vlak onder je bh. (Dit is het cijfer achter je cupmaat) Meet hierna de omvang van je borsten. Trek de onderwijdte van de bovenwijdte af en kijk in onderstaande tabel wat jouw cupmaat is. Laat je in een lingeriewinkel informeren over welke vorm het beste aansluit op jouw lichaam.

 

 

Wanneer had ik voor het laatst de slappe lach?

Een slappe lach zorgt voor een grote boost! Tijdens de slappe lach maak je zoveel van de gelukstof endorfine en dopamine aan, dat je de controle verliest. Een slappe lach wordt ook wel de gezondste overdosis genoemd die je jezelf kunt geven.

Tips voor een slappe lach: huur een grappige film, ga naar een cabaretvoorstelling of spreek snel weer eens af met die hilarische vriendin.

Praat ik te veel?

Uit onderzoek van eDarling blijkt dat mannen afknappen op vrouwen die te veel praten. Niet alleen tijdens een date, ook op een verjaardag, tijdens een vergadering en zelfs tijdens een begrafenis maken vrouwen zich hier schuldig aan. Volgens onderzoek van de Universiteit van Maryland blijkt dat de vrouw daar weinig aan kan doen. Vrouwen maken namelijk meer foxp2 aan, dit is een proteïne dat verbale communicatie stimuleert.

Wist je dat overmatig praten bij vrouwen een uiting ADHD kan zijn?

Flos ik genoeg?

Flossen wordt onderschat als er gekeken wordt daar de dagelijkse dingen die je kunt doen om gezond te blijven. Het is een saaie bezigheid en heb je voor het slapen gaan nog wel zin om met zo’n draadje langs je tanden te gaan? Flossen is echter van levensbelang!

Slechte mondhygiëne wordt in verband gebracht met verschillende hart- en vaatziekte. Artsen vermoeden daarnaast een verband met digestieve kankersoorten, longontsteking en chronische vermoeidheid.

Maak ik mijn dromen waar?

Een tweede kind, op wereldreis gaan, verhuizen naar een andere stad. We zitten vol met plannen en dromen, maar wat wil je nou echt en welke wensen zijn het urgentst?

Schrijf je wensen op en geef ze daarna punten van één tot tien. Herhaal deze oefening drie keer per vier weken. Op deze manier kom je er achter welke droom voor jou prioriteit heeft en welke kan wachten. Als je je dromen op een rijtje hebt wordt het makkelijker om ze te verwezenlijken. Neem voor om elk jaar één kleine en één grote droom na te jagen.

Bron: Santé januari 2015 Tekst: Esma Linneman

 

Gerelateerde artikelen