witte was

5 tips om de witte was wit te houden

Heb jij dat nu ook: dat je witte was na verloop van tijd helemaal niet meer wit is, maar een beetje grauwe look krijgt? Hier zijn 5 tips om je was wit te houden.

1. Zorg dat je wasmachine schoon is

Grijze vetluis achter de rubberen rand of viezigheid in de trommel van de wasmachine komen de witheid van je was niet ten goede. Maak de wasmachine regelmatig schoon en draai dan meteen een was op 90 graden, met een scheutje schoonmaakazijn.

2. Voeg soda aan je witte was toe

Met een schepje soda blijft je witte was wit of maak je smoezelig wit weer stralend. Je kunt soda ook gebruiken om je wasmachine schoon te maken. Aluminium kan niet tegen soda. Bij twijfel kun je witte kleding voor het wassen in een emmer met water en soda laten weken.

Klik hier

3. Was wit alleen met wit

Was witte kleding of handdoeken uitsluitend met andere witte spullen.

4. Laat de witte was drogen in de zon

De zon heeft een licht blekend effect op kleding. Hang witte kleding dus te drogen in de zon. Kleding met een print of een kleur kun je om die reden juist beter niet in direct zonlicht laten drogen. Of kies voor een warmtepompdroger.

5. Verwijder gele vlekken met glansspoelmiddel

Gele vlekken in de oksels door zweet of deodorant verwijder je heel gemakkelijk met glansspoelmiddel voor de vaatwasser.

Tip van de redactie

VLEKKENDUIVEL

Tip van de redactie

Apple Watch 1
Shop
San2203 Pdf 2022 Preview

Ontvang jouw dosis inspiratie voor een healthy lifestyle elke maand op de mat.

Abonneren
Digitaal lezen
Los kopen

Gerelateerde artikelen