vakantiefoto's interieur

4 manieren om je vakantiefoto’s op originele wijze te verwerken in je interieur

Wil je je fijne vakantieherinneringen levendig houden en in je interieur verwerken? Goed idee! Dat kan natuurlijk door je foto’s op normaal fotopapier af te drukken en in te lijsten, maar wat ons betreft kan het wel iets origineler. Wij laten je onze favoriete manieren zien!

Nu foto’s meer en meer digitaal worden tentoongesteld en gedeeld, worden fysieke foto’s steeds minder vanzelfsprekend. Met als gevolg dat je mooie foto’s in je digitale opslag zullen verstoffen, terwijl ze juist zo mooi in je interieur kunnen prijken. Hartstikke zonde dus! Tijd om hier verandering in te brengen! We zetten onze vier favoriete manieren om je foto’s in je interieur te verwerken, met in het bijzonder vakantiefoto’s. Gewoon omdat je dat heerlijke vakantiegevoel het hele jaar door vast wil houden.

1. Hexxa’s

Dol op geometrische vormen en een speelse touch in je interieur? Dan zijn hexxa’s perfect voor jou. Dit zijn zeshoekige fototegels, die op zichzelf al erg tof zijn. Maar nóg toffer worden ze als je de hexagon foto’s met elkaar combineert en zo een leuk figuur creëert. Van honingraat tot bloem of in ruitvorm.

Fotowand vakantiefoto's
Foto: Cewe

2. Fotocollage

Vakantiefoto’s lenen zich perfect voor een mooie fotocollage op de muur. Juist omdat ze heel mooi bij elkaar passen qua sfeer en kleuren. Kies voor een strakke en minimalistische verticale collage of stel een speelse collage samen waarbij je met verschillende formaten en hoogteverschil varieert.

3. Gallery wall

Mag het wat grootser en opvallender? Of wil je graag een lange wand doorbreken of een saai hoekje opvullen? Dan is een gallery wall perfect. Door meerdere foto’s van verschillende formaten op speelse wijze naast en boven elkaar op te hangen creëer je een groots en gaaf effect en ontstaat er een te gekke blikvanger. Om te zorgen dat het niet rommelig wordt is het wel aan te raden om wederom een bepaald thema of kleurenpallet terug te laten komen.

4. Polaroids

Liever wat subtieler, kleiner en speelser? Dan kun je natuurlijk ook nog gaan voor de polaroid wall. Plak ze met washi tape op de muur, hang ze aan een koord als een vrolijk vlaggenlijntje of maak er een leuk figuur van zoals op de foto hierboven te zien is.

Heb je geen polaroidcamera? Geen probleem, je kunt foto’s ook gewoon op polaroidformaat af laten drukken. Maar nog makkelijker zijn de mini fotoprinters waarmee je foto’s direct vanaf je smartphone kunt afdrukken op polaroidformaat!

Lees ook: Miljuschka omartmt haar curvus in #eerlijkefoto-docu

Beeld: Unsplash / Dit is een partnerbijdrage