avondeten

3 tips om gezelligheid te creëren bij het avondeten

Mag ik je uitnodigen voor een etentje? Blijf je eten? Kom je dit weekend gezellig bij ons eten? Samen lekker eten is een van de meest sociale gebeurtenissen tussen mensen. We geven je 3 lekkere tips om van elk diner een ware belevenis te maken. Eet smakelijk!

Het is ons er ook veel aan gelegen om een gezellige sfeer te creëren bij het avondeten. En dat gaat verder dan een kaarsje aansteken en een wijntje opentrekken. Zeker bij bijzondere gelegenheden en op feestdagen halen we graag alles uit de kast. Dan komt het beste bestek tevoorschijn en wordt de tafel feestelijk gedekt.

Gezellige barbecue

Samen eten begint vaak al met samen koken. Op een zomeravond de tafel in de tuin vol zetten met een heerlijk a-z bbq pakket. Allerlei overheerlijk gemarineerde stukjes kip, vlees, spiesjes, burgers en worstjes die zo op de bbq kunnen. Als je een beetje flinke bbq hebt kun je zelfs je gasten hun eigen vlees laten bbq’en. Want samen rond de rokende bbq komen de beste verhalen los.

Gourmetten

Datzelfde gevoel heeft van gourmetten zo’n succes gemaakt. Rond de eettafel met kleine pannetjes met vlees, vis en groente. En daar hoef je niet uren voor de in de keuken te staan. Gourmet online bestellen is ook steeds makkelijker geworden. Sterker nog, je kunt kiezen uit speciale gourmet arrangementen voor elke gelegenheid. Gewoon voor een gezellige avond of voor een compleet feestmaal tijdens de feestdagen.

3 tips om het nog gezelliger te maken aan tafel

1. Verras je smaakpapillen

Als je gaat bbq’en of gourmetten is het leuk om je gasten en jezelf te verrassen met nieuwe smaken. Probeer eens Japanse beef teriyaki, Indonesische kipsaté, Mexicaanse burgers of Hongaarse worstjes. Maar varieer ook bijvoorbeeld in groente en brood dat je erbij serveert. Die eeuwige salade mag best een Thais tintje krijgen. En stokbrood is ook zo uitgekauwd, bak gewoon je eigen Indiase flatbread op de bbq! Doe iets speciaals, dat vinden je gasten leuk. 

Dek de tafel

Als je een beetje aandacht besteedt aan het dekken van je tafel ontstaat direct een feestelijke sfeer. Koop een mooi tafellaken en haal de kandelaars tevoorschijn. Vouw mooie servetten en zet karaffen water neer. Ook een chromen emmer met ijs om de wijn koud te houden doet het altijd goed. Net als een verse bos bloemen trouwens. Maak er werk van!

Ga uit eten in je eigen huis

Of je nu bij iemand anders gaat eten of dat je thuis mensen ontvangt, kleed je aan alsof je uit eten gaat. Daarmee laat je zien dat je de uitnodiging waardeert of dat je het belangrijk vindt om er netjes uit te zien voor je gasten. Kleine moeite, groot effect.

Dit artikel is een partnerbijdrage van A-Z.nl