geld

3 dingen waar je niet te veel geld aan zou moeten uitgeven

Wil je na de vakantie een beetje op je budget letten? Check dan of je niet te veel geld uitgeeft aan de volgende drie zaken.

 

1. Water

Kraanwater is ruim 150 keer goedkoper dan water uit een flesje. De kwaliteit van het drinkwater in Nederland is goed, dus stop met het kopen van flesjes.

Lees ook: 3 redenen om water niet uit een flesje te drinken

2. Sportschoolabonnement

Je hoeft niet meteen op te zeggen en op eigen houtje buiten te gaan hardlopen, maar het kan lonen om je sportschoolabonnement eens tegen het licht te houden. Waar betaal je allemaal voor? Gebruik je alles? Wat zijn de tarieven bij andere sportscholen? Wisselen van sportschool kan je geld besparen. In september hebben veel sportscholen acties, bijvoorbeeld dat je geen inschrijfgeld betaalt.

3. Verzekeringen

Waarschijnlijk heb je je meeste verzekeringen jaren geleden afgesloten en er daarna weinig naar gekeken. Toch kan een ronde vergelijkingen ervoor zorgen dat je voortaan goedkoper uit bent. Daarnaast zijn er verzekeringen die je af kunt sluiten als je bijvoorbeeld een telefoon koopt. Reken voordat je ja zegt eerst eens uit wat het je zal kosten en of dat het waard is. Vaak zal het antwoord nee zijn.

Gerelateerde artikelen