Schoonmaken (1)

Huis opruimen? Híer letten je gasten vooral op

Wil je het huis aan kant hebben, omdat er visite over de vloer komt, maar heb je eigenlijk geen zin? Let vooral op déze dingen.

De rest vinden ze namelijk minder belangrijk.

Het toilet

Dit is dé plek waar gasten je hygiëne beoordelen. Leg hier dus vooral de focus op. Maak de wc schoon, zorg voor voldoende wc papier, een schone handdoek en luchtverfrisser.

De gang

Want de eerste indruk is natuurlijk belangrijk. Dit is de plek waar gasten je huis binnenkomen en hun jas ophangen. Zorg dus dat het enigszins opgeruimd is en dat er genoeg ruimte aan de kapstok is.

Planten of bloemen

Dat trekt namelijk een stuk eerder de aandacht dan wat stof op je kast. Zorg dus dat er een mooie bos bloemen in huis staat. Scheelt jou ook een hoop schoonmaakwerk.

Haren van je huisdieren

Tja, die vallen nu eenmaal op. En veel mensen vinden een bank vol haren van huisdieren onhygiënisch. Haal er dus nog even de stofzuiger overheen.

Televisie

Een grote televisie staat vaak prominent in de kamer en valt natuurlijk direct op. Een aangezien zwarte voorwerpen nogal veel stof aantrekken, is het slim om er nog eens een doekje overheen te halen.

Lees ook: Met deze tips gaat schoonmaken een stuk makkelijker en sneller

Foto: Getty Images Bron: HLN.be, Vriendin