tips-lekkerder-in-je-vel

Dit zijn 5 tips om lekkerder in je vel te zitten

Soms zit het even niet mee. Alles lijkt mis te gaan, de werkdruk loopt op en je ziet door de bomen het bos niet meer. Het kan dan allemaal een beetje te veel worden. Het is normaal dat niet alles even soepel verloopt. Gelukkig zijn er genoeg manieren om lekkerder in je vel te zitten.

1. Neem je rust

Wanneer mensen niet voldoende slapen, zijn ze overdag vaker chagrijnig of zitten ze slechter in hun vel. Het is van belang om op tijd je rust te nemen, letterlijk! Ga eens op tijd naar bed. Als je merkt dat je niet makkelijk kan slapen, zou je bijvoorbeeld ook een hulpmiddel als CBD kunnen gebruiken. Dit helpt namelijk om jezelf meer te kalmeren.

2. Zeg vaker ‘nee’

Wanneer je constant het gevoel ervaart dat je alsmaar door moet, zit het niet goed. De meeste mensen die een burn-out oplopen zijn mensen die het uiterste van zichzelf vragen en de lat hoog leggen. Doe een stapje terug en pak gewoon je rust als je merkt dat je niet lekker in je vel zit. Zeg eens vaker ‘nee’. Jij hoeft niet alle last op je schouders te dragen. Als jij het niet doet, is er vast wel iemand anders die het op kan pakken. Door vaker ‘nee’ te zeggen zal je merken dat je meer rust ervaart en daardoor ook een stuk lekkerder in je vel zal zitten. 

3. Ga mediteren

Een andere manier om meer tot rust te komen is door te mediteren. Door regelmatig ademhalingsoefeningen te doen zal je merken dat je je hoofd leeg kan maken en dat je je overdag beter kunt focussen op de dingen die er wel toe doen. Daarnaast heb je met mediteren ook een momentje voor jezelf. Dit komt tegenwoordig steeds minder vaak voor en dat is zonde. Juist deze momenten voor jezelf zijn goed om de dag te laten bezinken en af te sluiten. 

4. Ga bewegen 

Misschien zit je niet lekker in je vel omdat je toch wat onzeker bent over je uiterlijk? Ben je van mening dat je een beetje mag afvallen of wil je juist gespierder worden? Veel mensen zijn onzeker en je bent echt niet de enige. Ga lekker sporten. In het begin zal de sportschool misschien wat intimiderend zijn, maar eens moet de eerste keer zijn. Door juist over deze drempel te gaan, zal je merken dat je een gevoel van trotsheid krijgt. Merk je toch dat de sportschool niks voor jou is? Ga dan gewoon lekker wandelen of hardlopen in de natuur. Hier hoef je niemand tegen te komen en kan je gewoon op je eigen tempo aan de slag. 

5. Doe een online detox

Tegenwoordig zit vrijwel iedereen op social media. Leuk om te zien wat je vrienden allemaal doen, maar social media is daarnaast ook een volmaakte wereld. Alles wat er wordt geplaatst is mooi en perfect. Helaas realiseert niet iedereen zich dat dit niet de werkelijkheid is. Merk je dat je hier gevoelig voor bent? Neem dan eens een online detox. Door even geen social media te zien, zal je merken dat je veel meer in het nu zal zijn. Je geniet daardoor ook meer van de mensen en dingen om je heen. 

Dit zijn 5 tips om lekkerder in je vel te zitten. Iedereen is anders, dus kies zelf welke tips passen bij jou. Door stappen terug te doen, zal je merken dat je meer rust krijgt en daardoor lekkerder in je vel zal zitten!

– Dit artikel is een partnerbijdrage van Cibdol

Tip van de redactie

Life of Bay® Aroma Diffuser
Aroma Diffuser Ad
Bestel hier

Gerelateerde artikelen