dit-zegt-jouw-favoriete-verfkleur-over-jou

Dit zegt jouw favoriete verfkleur over jou

We hebben allemaal zo onze favoriete kleuren, zeker als het om ons interieur gaat. En vaak blijven we redelijk binnen hetzelfde kleurpalet wanneer we met verf aan de slag gaan. Maar wat zegt dat nu precies over onze persoonlijkheid? In dit artikel leggen we je uit wat jouw favoriete verfkleur over jou zegt – lees je mee?

Zachte, warme kleuren

Als je houdt van zachte, warme kleuren heb je hoogstwaarschijnlijk een vrolijke, verwelkomende persoonlijkheid. Dat is namelijk wat deze kleuren oproepen. Zachte, warme kleuren, zoals geel, oranje, perzik en roze, worden vaak geassocieerd met zonneschijn en vuurtjes. Mensen die van deze warme tinten houden zijn dan ook vaak vriendelijk en verzorgend en vinden het heerlijk om anderen over de vloer te hebben. Warme kleuren vallen meer op, waardoor een kamer intiemer lijkt. Ook zorgen deze kleuren voor energie, stimuleren ze gesprekken en zorgen ze voor een gezonde eetlust.

Lees ook: ‘5 verftips die iedereen goed kan gebruiken

Zachte, koele kleuren

Hou je van zachte, koele kleuren? Dan hou je van ontspanning, rust en sereniteit. Zachte, koele kleuren – denk aan blauwtinten, groentinten en lavendel – zijn kleuren die je veel in de natuur kunt terugvinden, vandaar hun rustgevende karakter. Omdat deze kleuren minder intens en gesatureerd zijn dan warme kleuren, zijn ze letterlijk rustgevend voor je ogen. Vooral blauwtinten kunnen je helpen om een oase van rust te creëren in een hectische wereld. Daarom worden dit soort kleuren geassocieerd met introverten.

Juweelachtige kleuren

Juweelachtige kleuren zijn kleuren die je zo van de rode loper zou kunnen halen: robijnrood, smaragdgroen, topaas, amethistpaars, noem het maar op. Kleuren die een chic karakter hebben en perfect passen bij jouw zelfverzekerde, creatieve en sociale karakter. Mensen die deze kleuren kiezen willen geïnspireerd worden door hun omgeving en houden van een glamorous uitstraling.  Deze kleuren zijn, dankzij hun geconcentreerde karakter, heel goed in het verbergen van gebreken en kunnen intimiteit en knusheid creëren in iedere kamer. Om ze niet te overweldigend te laten worden, kun je ze combineren met neutrale kleuren of ze gebruiken in een ruimte waar je niet heel veel tijd doorbrengt, zoals de hal of het toilet.

Neutrale kleuren

Neutrale kleuren creëren vaak een strakke, klassieke look en passen vooral bij mensen die weten wat ze willen en praktisch ingesteld zijn. Zij hebben geen zin om telkens de muur een nieuwe lik verf te geven als ze op een kleur uit zijn gekeken. Neutrale kleuren – zoals grijs, bruin, beige, ivoorwit en graniet – geven je namelijk de mogelijkheid om met gekleurde accessoires te spelen, waardoor die nog meer opvallen. Je kan variëren in donkere en lichte neutrale tinten op de muur om een saaie uitstraling te voorkomen, maar bijvoorbeeld ook met verschillende texturen spelen.

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen