Shutterstock 225967033

Dit cijfer geven Nederlanders hun leven

Doorgaans hebben we weinig te klagen in ons landje vol voorzieningen, rijkdom en gezondheid. Toch klagen we best graag. Wat af en toe ook moet kunnen. Maar welk cijfer geven wij Nederlanders eigenlijk aan ons leven?

We streven natuurlijk allemaal naar een zo gelukkig mogelijk leven. Dat is niet voor iedereen gemakkelijk, maar doorgaans zijn Nederlanders eigenlijk heel tevreden over hun leven. Maar liefst 86% van onze landgenoten geeft aan erg tevreden te zijn met hun leven.

Lees ook: ‘Hoeveel Nederlanders blijven er thuis deze zomer?

Man vs. vrouw

Er zijn eigenlijk maar weinig verschillen op te merken in de beleving van tevredenheid en geluk tussen mannen en vrouwen. Wel is er een klein verschil tussen lager- en hogeropgeleiden. Zo’n 89% van de hoogopgeleiden geeft aan tevreden te zijn, tegenover 81% van lageropgeleiden. Alsnog een hoog percentage overall uiteraard!

Rapportcijfer

En dan het gemiddelde cijfer waarmee Nederlanders hun leventje scoren. Dat is een 7,8. Een 8 min dus, als we denken in schooltermen. Helemaal niet verkeerd, voor een land met best wat kilometers aan file. Wat voor cijfer zou jij je leven geven?

Bron: AD.nl, Welingelichte Kringen

Gerelateerde artikelen