smalltalk

Deze truc maakt je beter in small talk

Met diepgaande gesprekken heb je geen probleem, maar small talk met iemand die je niet of nauwelijks kent? Dat is een ander verhaal. En dat terwijl small talk wel heel goed voor je is.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat small talk zorgt voor een positieve ervaring en daardoor kan het op langere termijn zelfs bijdragen aan je geluksgevoel.

De perfecte tip voor small talk

Kio Stark is de auteur van het boek When Strangers Meet: How People You Don’t Know Can Transform You. Zijn tip voor betere small talk is heel eenvoudig. Het hoeft namelijk echt niet altijd over het weer te gaan.

Je kunt de situatie zien als een driehoekje: jij, de vreemde en een gezamenlijke ervaring. Er is iets dat jullie allebei zien, horen of meemaken. Zo eenvoudig kan het zijn.

Lees ook: zo voorkom je blaren

En waarom zou je beginnen aan small talk?

Koptelefoon op en staren naar je telefoonscherm is toch prima? Dat schijnt dus een denkfout te zijn. Mensen zijn sociaal aangelegd, maar soms net niet sociaal genoeg dan goed voor ons zou zijn. Een vreemde aanspreken, zal misschien een beetje ongemakkelijk zijn in het begin, maar uiteindelijk is het alleen maar goed voor je.

Lees ook: 5 tips voor small talk

Tekst Santenl | Beeld: GettyImages

Tip van de redactie

Panasonic broodbakmachine
Ast 1249241 1.jpg.pub .crop .pc .thumb .640.1200 1
Bestel hier