Deze dingen moet je vaker schoonmaken als je thuis werkt

Nu je vaker thuiswerkt, betekent dat ook dat er een aantal dingen zijn in huis die je meer gebruikt en daarom vaker schoon moet maken. Helemaal als je bedenkt dat je er ook nog eens de hele dag tegenaan zit te kijken… Dit is een lijstje van een aantal dingen die je vaker moet schoonmaken als je thuis aan het werk bent – trust us!

1. Afwas

Ontbijt-, lunch- en dinerborden… Zelfs je vaatwasser draait nu overuren. Om te voorkomen dat je constant met afwas zit, kan het werken om met een vaatwasschema te werken. Haal de vaatwasser ’s ochtends leeg, en laat gedurende de dag je ontbijt- en lunchborden en het bestek weken in de wasbak. Ruim de vaatwasser vervolgens voor het koken in zodat je het hele aanrecht tot je beschikking hebt en zet na het eten de afwas van het avondeten in de vaatwasser zodat hij ’s nachts kan draaien. En dan begin je ’s ochtends weer opnieuw!

Lees ook: ‘Zó vergroot je je focus en houd je tijd over

2. Toilet

Ook je toilet heeft nu wat meer maintenance nodig, zeker als je met meerdere mensen tegelijk thuis aan het werken bent… Haal daarom dagelijks een doekje over de bril en een doekje over de wasbak om je wekelijkse schoonmaak een stuk gemakkelijker te maken. Zorg ook dat je voldoende toiletpapier in huis hebt, want je hebt nu eenmaal meer nodig als je met meer mensen tegelijk thuis bent.

3. Laptop en toetsenbord

Less is more als het aankomt op elektronica zoals je laptop schoonmakers. Fancy schoonmaakmiddel is misschien niet veilig voor alle beeldschermen, dus gebruikt een lichtvochtig (niet nat) microvezeldoekje om vingerafdrukken weg te halen. Met lucht… kan je viezigheid tussen je toetsen van je toetsenbord wegblazen en met het doekje kan je vieze vegen weghalen. Als je dit wekelijks doet kan je de opbouw van viezigheid en bacteriën voorkomen en het kost je hooguit een paar minuutjes – dat is wel de moeite waard, toch?

4. Oortjes

Als je veel belt of veel muziek luistert om jezelf af te sluiten thuis, zorg dan dat je ook je oortjes of koptelefoon goed schoonmaakt aan het einde van iedere dag. Gebruik een microvezeldoekje om de buitenkant schoon te maken en gebruik een schoon wattenstaafje om de groeven schoon te maken. Een zachte tandenborstel (die je alleen gebruikt om mee schoon te maken) kan je gebruiken om de mesh gedeelten schoon te maken.

Maar…

Gelukkig is er ook iets wat je minder vaak hoeft schoon te maken: je auto. Het kan immers best een gedoe zijn om je schoonmaakspullen en je stofzuiger mee naar buiten te slepen voor de grote schoonmaak, maar aangezien je hem nu waarschijnlijk minder gebruikt, hoef je hem ook iets minder vaak schoon te maken – hoe fijn?!

Bron: Realsimple.com