heerlijk-ruikende-kamerplanten-in-huis

Deze 5 heerlijke ruikende kamerplanten móet je in huis hebben

Niks is lekkerder dan thuiskomen in een heerlijk ruikend huis, vind je ook niet? En hoe fijn is het om dat gevoel te bereiken zonder dat je eerst een aantal geurkaarsen moet aansteken? Met deze 5 kamerplanten ruikt je huis altijd onwijs lekker, en ze staan ook nog eens leuk. Deze móet je dus in huis hebben!

1. Kumquat

Met deze citrusplant heb je zowel een heerlijke geur als een leuke kleurtoevoeging aan je huis. Maar om de heerlijke zomerse geuren te laten werken moet je er wel voor zorgen dat de plant in z’n bloei blijft. En daar komt nog het een en ander bij kijken. Zo mag de plant niet te veel worden beïnvloed door tocht en warmte, maar moet hij wel genoeg zonlicht krijgen. Gelukkig hoef je de plant niet vaak water te geven aangezien deze beter leeft op relatief droge aarde.

Lees ook: ‘6 tekenen dat je kamerplanten niet zo gelukkig zijn

2. Oranje jasmijn

Net als de kumquat geeft de oranje jasmijn ook een heerlijke citrusgeur af. Bij deze plant komt dat alleen niet van de citrus die aan de plant groeit, maar van de bloemen zelf. Met veel zonlicht en door hem regelmatig water te geven kan je optimaal genieten van deze plant. En met zijn witte bloemetjes past hij gemakkelijk in je interieur!

3. Nachtjasmijn

Ondanks zijn naam hoort deze plant niet bij de jasmijnfamilie. Wel heeft hij net zulke geurige bloemen als de jasmijnplant. Gek genoeg geven ze ’s nachts extra veel geur af, daar heeft hij dan ook zijn naam aan te danken. Wederom is dit een kamerplant die veel zonlicht vereist, maar daar krijg je dan ook veel zomerse geuren voor terug.

4. Cubaanse oregano

Je kunt het waarschijnljk al raden door de naam; deze plant geeft een lekkere kruidige, frisse geur af. Wrijf even met je vingers over een van zijn blaadjes, dan draag de geur een tijdje met je mee. En hij smaakt ook nog eens heerlijk, wat natuurlijk top is voor je kookcreaties! De plant bloeit het beste in direct zonlicht en met weinig water. Pas dus ook goed op dat je de plant niet verdrinkt.

5. Wasbloem

Aan deze plant groeien blaadjes met een vettige textuur en ze hebben ook nog eens de vorm van sterretjes. Niet alleen goed voor een heerlijke geur dus, maar ook nog eens leuke decoratie voor in je huis. Anders dan de bovenstaande planten heeft deze niet veel direct zonlicht nodig en is het juist beter voor de plant om indirect licht te krijgen. Maar te weinig licht is ook weer niet goed voor de groei van de plant. Door hem regelmatig water te geven zorg je ervoor dat de plant optimaal bloeit. Pas wel op dat je de lange stengels niet afknipt, dit is namelijk waar de nieuwe blaadjes uit zullen groeien. Geniet van je heerlijk ruikende jungle!

Bron: Realsimple.com

Tip van de redactie

iRobot® Roomba® e5 Robotstofzuiger
Roomba Robotstofzuiger Ad
Bestel hier

Gerelateerde artikelen