International Womens Day 2100x1440

De leukste kijktips voor Internationale Vrouwendag

De geschiedenis staat bol van de moedige, eigenzinnige en talentvolle vrouwen. Laat je deze Internationale Vrouwendag daarom inspireren met deze kijktips.

Mijn Verhaal: Becoming (Documentaire, Netflix)

In haar documentaire Becoming onthult Michelle Obama de hoogte- en dieptepunten uit haar bewogen leven. Van haar bescheiden jeugd in Chicago tot haar eerste stappen in het Witte Huis.

Michelle Obama
Self Made (Film, Netflix)

Self Made gaat over de arme Afro-Amerikaanse wasvrouw Madam C.J. Walker (Octavia Spencer) die een ​​schoonheidsimperium opbouwt en de eerste vrouwelijke selfmade miljonair wordt. Plaatsvervangende trots gegarandeerd.

Octavia Spencer Brown
Brené Brown: The Call to Courage (Documentaire, Netflix)

De toegankelijke wetenschapper Brené Brown kennen we al van haar beroemde TED Talk The Power of Vulnerability; haar scherpe, humoristische lezing over schaamte, kwetsbaarheid en erbij willen horen. In The Call to Courage duikt ze verder in deze thema´s en legt ze uit dat ware moed niet zonder kwetsbaarheid kan.

How Many Of You See Vulnerability As Courage Brene Brown
What would Sophia Loren do? (Korte documentaire, Netflix)

Een Italiaans-Amerikaanse grootmoeder en filmfan put kracht en plezier uit haar idool, actrice Sophia Loren. “Why me?”, vraagt Loren zich hardop af. Nou, dat zien we in deze feel good docu met veel ontroerende, grappige en inspirerende momenten uit Loren’s leven.

9df673a7f2878dc6764b50b22f77d0b3
Mrs. America (Serie, Ziggo, Hulu)

Mrs. America vertelt een belangrijk hoofdstuk uit de Amerikaanse geschiedenis, waarin feministen en conservatieven lijnrecht tegenover elkaar staan. We zien hoe de conservatieve Phyllis Schlafly (Cate Blanchett) het de vrouwenbewegingen van de jaren ’70 moeilijk maakt. Wat nogal opvallend is, aangezien ze in haar strijd om een plek in het Amerikaanse Congres constant te maken heeft met seksisme.

6c7643fb0b962d7208edb76971067b39 1
Sunny Side of Sex (Documentaireserie, NPO Start)

Documentairemaakster Sunny Bergman werpt steeds een kritische blik op thema’s als stereotypering, emancipatie, vooroordelen, seks en cultuur. In Sunny Side of Sex gaan we met haar de wereld over, op zoek naar visies op seksualiteit, de liefde, vrouwelijkheid en het lichaam.

The Danish Girl (Film, Videoland)

The Danish Girl is gebaseerd op het verhaal van Lili Elbe, de eerste transvrouw die een geslachtsveranderende operatie onderging (in 1930). In de film volgen we kunstenaars Gerda en Einar Wegener, die een gelukkig huwelijk hebben. Als Einar beseft dat zij als vrouw door het leven wil gaan, gaat zij samen met Gerda op zoek naar artsen die daarbij kunnen helpen. Die vinden echter dat zij psychisch gestoord is.

Tumblr Pg2mdznffl1waf9qgo1 500

Tip van de redactie

Samsung Galaxy draadloze oordopjes
Galxybuds
Bestel hier