Was Ophangen 2100x1440

De handigste gadgets voor je voorjaarsschoonmaak

Het is lente! Voel jij spontaan de kriebels om je huis eens helemaal op te frissen? Dan ben je niet de enige.

De voorjaarsschoonmaak is, zover we weten, al meer dan drieduizend jaar een traditie over heel de wereld. Er is zelfs een biologische reden voor je opruimwoede in het voorjaar. Tijdens de kortere en donkere winterdagen maakt ons lichaam meer melatonine aan, een hormoon dat ons slaperig maakt. Naarmate we richting de lente gaan en de dagen langer worden, produceren we minder van dit hormoon en krijgen we meer energie van de zon. Het is een natuurlijk menselijk instinct om na de winter de ramen en deuren te openen, naar buiten te gaan en actiever te worden.

Om van je voorjaarsschoonmaak een aangenaam ritueel te maken, hebben we de handigste gadgets voor je op een rij gezet.

Cluffert onpluizer en huisdierenhaar verwijderaar

Waarschijnlijk wil je je huisdier voor geen goud missen, maar alle haren van je meubels en kleding verwijderen kan een dagtaak zijn. Deze handige tool helpt je uit de brand als je door de haren de vacht niet meer ziet.

Kledingroller

Brabantia TouchBin pedaalemmer

Niks mis met afval scheiden in verschillende bakken en zakken, maar het oog wil ook wat. Deze stijlvolle pedaalemmer met twee vakken, bijvoorbeeld.

1200x799

iRobot e-serie Roomba e5152 e515240 robotstofzuiger

Wanneer je voor de honderdste (duizendste?) keer je logge stofzuiger door de kamer sleurt, kan je de gedachte bekruipen dat het wel héél fijn zou zijn als dit soort dingen vanzelf gingen. Geen zorgen, tegenwoordig leg je gewoon een robotstofzuiger op je vloer en klaar is kees. What a time to be alive!

Irobot Roomba E5 Dirt Detect

Jean’s Goods drogerballen van schapenwol

In de categorie ‘waarom kenden we dit niet eerder?’: bollen van schapenwol voor in de droger. Je gooit er een paar van bij je was en de was kreukt minder, is sneller droog en is extra zacht. Een natuurlijke wasverzachter, die ook nog eens hypoallergeen, herbruikbaar en recyclebaar is.

1012x1200

WINIX luchtreiniger met HEPA-filter

Gaat bij het idee van het voorjaar jouw neus al lopen en jouw ogen jeuken? Dan is het geen verkeerd idee om tijdens je voorjaarsschoonmaak ook eens de luchtkwaliteit in huis aan te pakken. Dat doe je met een luchtreiniger. Als je last hebt van allergieën, veroorzaakt door bijvoorbeeld huisstofmijt en pollen, kun je het beste een luchtreiniger met HEPA-filter nemen. Deze vangt de kleinste ronddwarrelende deeltjes.

1200x1200 38

Steamery kledingstomer

Even snel een topje opfrissen voor je de deur uitgaat of de kreukels uit een linnen broek of tafelkleed halen doe je met een kledingstomer.

923x1200

Eco Egg wasbal

De parels in de Eco Egg zorgen voor een frisse was, zonder dat je wasmiddel hoeft te gebruiken. Lekker handig en duurzaam. Met een Eco Egg doe je zeventig wasbeurten, gemiddeld drie maanden wassen. Daarna kun je de navulverpakking gebruiken, die goed is voor ongeveer een jaar wassen.

Laundry Egg4 768x768 1

BROËL opbergrek

Een strak georganiseerd kastje doet gewoon iets met je brein. Niet voor niks betekent een opgeruimd huis vaak ook een opgeruimder hoofd.

Organizer Header 1

Geurwolkje roomspray

Heb je noeste arbeid verricht en is je huis aan kant? Dan is een paar spraytjes van een fris huisparfum de kers op de taart.

1200x1200 39