zoutlamp-huis-redenen

7 redenen waarom je een zoutlamp in huis moet nemen

Ze zijn tegenwoordig steeds populairder: zoutlampen. En niet heel verrassend natuurlijk, want een lamp van zoutsteen is een prachtige toevoeging aan je interieur! Maar dat is wellicht niet de enige reden om zo’n mooie aanwinst in huis te halen… Het zou namelijk zomaar kunnen dat de lamp een positieve uitwerking op je gezondheid heeft. Wij hebben 7 mogelijke redenen om een zoutlamp te nemen voor je op een rijtje gezet – lees je mee?

1. Ze doen je aan de natuur denken

Zoutlampen zouden negatieve ionen afgeven aan de lucht om ons heen. Deze negatieve ionen helpen ons om ons goed te voelen, terwijl positieve ionen ons een naar gevoel geven. Oftewel, des te meer negatieve ionen je thuis in de lucht hebt zitten, des te beter je je voelt. Doordat de lamp in de steen opwarmt, wordt de lucht eromheen geïoniseerd. Je vindt dit soort ionen bijvoorbeeld ook rond watervallen en oceanen en er wordt gesteld dat deze ionen een euforisch gevoel kunnen opwekken. Zeg nou eerlijk, op het strand of bij een waterval voel jij je ook goed, toch?

Lees ook: ‘9 mood boosters voor als de dagen weer donkerder worden

2. Ze boosten je energielevel

Niet alleen zouden negatieve ionen ervoor zorgen dat je je beter voelt, ook zouden ze ervoor zorgen dat je energielevel er een boost van krijgt. Er is nog geen hard bewijs voor, maar het is in ieder geval de moeite waard om te proberen of het werkt, toch?

3. Ze reinigen de lucht

Heb je luchtwegklachten of geniet je gewoon graag van frisse lucht in huis? Dan zou je best eens een zoutlamp kunnen proberen. Waterdamp – waar luchtdeeltjes in zitten die de boel vervuilen – zou zich namelijk aan de oppervlakte van de steen hechten, daar de slechte deeltjes achterlaten en zo de lucht eromheen zuiveren. Ook hier is helaas nog geen hard bewijs voor gevonden, maar er zijn wel mensen die beweren dat de lucht schoner is geworden sinds ze een zoutlamp in huis hebben gehaald.

4. Ze helpen je beter te ademen

Tja, aangezien ze de lucht zouden helpen te reinigen, zouden ze ook wonderen doen voor je ademhaling. Daarnaast zouden de zoutdeeltjes er ook voor zorgen dat je minder slijm in je luchtwegen blijft zitten, wat je natuurlijk ook helpt beter te ademen. Als anderen deze voordelen hebben ervaren kan het uiteraard de moeite waard zijn om het ook eens te proberen, vind je ook niet?

5. Ze helpen je beter slapen

Heb je moeite om in slaap te komen ’s avonds? Dan zou een zoutlamp de oplossing kunnen zijn! Er is immers niets kalmerender dan naar een prachtige verlichte steen te kijken en langzaam de stress van je af te laten glijden… Zet er wat extra lampjes omheen voor een fijne, ontspannende sfeer en je slaapt als een roos, trust us!

6. Je happy hormonen nemen toe

Een zoutlamp in huis hebben zou er zomaar voor kunnen zorgen dat je blijer wordt. Een onderzoek uit Pakistan heeft uitgewezen dat blootstelling aan een zoutlamp de productie van serotonine en tryptofaan in je lichaam stimuleert. Deze hormonen zijn allebei gelinkt aan het reguleren van je humeur. Zoutlampen zouden volgens dit onderzoek ingezet kunnen worden voor het verlichten van symptomen van depressie en paniekaanvallen. Worth a try, toch?

7. Ze zijn pretty!

Naast de mogelijke gezondheidsvoordelen zijn ze ook nog eens prachtig om naar te kijken. Of het nu de ioniserende werking is of niet, de fijne steen met zijn mooie rozetinten helpt je hoe dan ook ontspannen. Wij houden ervan!

Kies jouw zoutlamp

Bron: Womenshealthmag.com

Tip van de redactie

Bestel hier