old-school-schoonmaakregels-niet-aan-houden

7 old-school schoonmaakregels waar je je niet aan hoeft te houden

Hou jij ervan om alles spic en span te hebben en volg jij altijd netjes alle regeltjes? Dan wil je dit artikel zeker lezen! Hierin vertellen we je namelijk over 7 old-school schoonmaakregels waar je je inmiddels niet meer aan hoeft te houden. Lees je mee?

1. Geen zeep gebruiken op gietijzer

Vroeger dacht men dat zeep de oppervlakte van gietijzer (lees: pannen) zou aantasten, maar als je pannen de goede behandeling hebben gehad, is dat waarschijnlijk niet het geval. Je kunt dus prima wat druppels afwasmiddel gebruiken om je pannen schoon te krijgen. Wel kan je het beste grof zout gebruiken om aangekoekte resten van je pan af te krijgen. Spoel hem daarna om en droog hem grondig af.

Lees ook: ‘5 leugens die je jezelf vertelt over schoonmaken

2. Servies eerst afspoelen voor je het in de vaatwasser zet

Waar vies servies eerst niet helemaal schoon de vaatwasser uitkwam als je het niet van tevoren afspoelde, zijn vaatwassers inmiddels krachtig genoeg om vuil te verwijderen van je vaat. Je kan dus prima alleen het overtollige voedsel van je borden afschrapen en ze dan in de vaatwasser zetten. Zorg er wel voor dat je je vaatwasser regelmatig aanzet zodat je vuile vaat niet te lang blijft staan en misschien wel gaat stinken/schimmelen… Bah.  

3. Maak je spons schoon om bacteriën te doden

Er werd lang gedacht dat je een spons kon ontdoen van bacteriën door hem op te warmen. Maar uit onderzoek blijkt dat dat totaal geen effect heeft. Je kunt daarom beter een keer per week je spons vervangen of een afwasborstel gebruiken; die hoef je niet constant te vervangen én deze gaat niet zo snel stinken… Win-win!

4. Gebruik bleekmiddel voor je witte handdoeken en lakens

Heb jij altijd bleekmiddel gebruikt om je witte handdoeken en lakens weer zo wit mogelijk te krijgen? Inmiddels zijn er ook bleekvrije middelen om je witte linnen wit te houden en vlekken te verwijderen, zodat je geen hardnekkige (en schadelijke) bleek meer hoeft te gebruiken.

5. Gebruik een spray tegen stof

Er waren altijd van die sprays die stof vingen. Maar die waren wel vaak heel plakkerig… Als je die op je meubels spoot, kwam er een soort restlaagje op te zitten die je niet goed meer eraf krijgt en juist stof lijkt te verzamelen. Gebruik in plaats daarvan daarom een microvezeldoekje om viezigheid en bacteriën mee te vangen, dat werkt vele malen beter.

6. Dweil je vloeren om ze schoon te maken

Gebruik jij nog een traditionele mop om je vloeren mee te dweilen? Alhoewel ze er zeker frisser van worden, kan een mop wel schade aanrichten aan bepaalde vloeren. Er blijft vaak namelijk veel water en schoonmaakmiddel in zitten. Misschien is het daarom toch een beter idee om een moderne dweil met een verwijderbare dweil aan te schaffen. Die kun je dan los wassen en vervangen per kamer die je gaat dweilen.

7. Gebruik hardnekkige reinigers voor je badkamer

Wacht even! Dat een schoonmaakmiddel stinkt, wil niet direct zeggen dat het meer kracht heeft! Daarnaast heb je helemaal niet hele hardnekkige reinigers nodig om jouw badkamer spic en span te maken. Er zijn genoeg effectieve schoonmaakmiddelen die niet stinken en wel kunnen helpen om jouw badkamer schoon te houden. Wat voor product je ook gebruikt, zorg ervoor dat je altijd goed de instructies volgt en laat de reiniger lang genoeg intrekken om zijn werk te doen.

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen