Zlatni Rat

6x Adembenemende stranden in Europa

Voor bountystranden hoef je niet de hele wereld over te vliegen. In Europa vind je ook heel wat exotische paradijsjes. En dan zijn er nog de avontuurlijke stranden, waar het zand gitzwart is, de kliffen oogverblindend wit of de rotsen terracottakleurig, waardoor je ernaar kunt blíjven kijken. Reis mee naar strandbestemmingen in Griekenland en Italië én het legendarische Engeland. Hieronder vind je er zes.

1. Balos Beach, Kreta > Griekenland

Alleen de wandeling naar Balos Beach aan de westkust van Kreta is er al een om nooit meer te vergeten. Let goed op het zand: op sommige plekken kleurt het roze en het bestaat uit ieniemini schelpjes.


2. Praia da Marinha, Faro > Portugal

De combi van de turkooizen zee die fel afsteekt tegen de goudoranje rotsen zorgt ervoor dat je alleen maar verliefd kunt worden op Praia da Marinha. Dit strand is ook perfect voor een romantische wandeling: op een bepaald punt vormen de rotsen een reusachtig hart.

3. Praia das Catedrais, Bilbao > Spanje

Een strand als dit ga je nergens anders vinden. Als het eb is, kun je hier onder gebogen rotsen doorlopen die door hun vorm in een kathedraal thuis lijken te horen. Een ander bijzonder strand in dit deel van Spanje is Playa del Silencio.

4. Durdle Door , Bournemoutch > Engeland

Durdle Door is niet zo’n strand waarvan je alleen in bikini wilt genieten, dit uitzicht wil je in elk seizoen. Vooral als je op de toppen van een van de omliggende bergen staat, geniet je hier van een onvergetelijk.

5. Porto Giunco, Sardienië > Italië

Bij dit strand vind je water aan twee kanten door de lagune die hier is ontstaan. Hier waan je je even in de Caraïben. Het water is er kraakhelder, felblauw en in de lagune kun je soms flamingo’s spotten!

Lees ook: ‘Dagje strand? Dit moet je weten over kwallenbeten’

Zlatni Rat, Split > Kroatië

Open je een lijstje van ‘de mooiste stranden van Europa’, dan staat Zlatni Rat daar sowieso tussen. Het zandstrand loopt hier in een reusachtige punt de azuurblauwe zee in. Bora Bora is er niets bij.

Meer mooiste stranden in Europa vind je in het mei nummer van Santé. Sea you there!

Beeld: Zlatni Rat, Gettyimages