india tips

6 redenen om naar India te gaan

Er zijn misschien wel 1,6 miljoen redenen om naar India te gaan, maar aan deze 6 heb je al genoeg.

 

India, het land dat niet met de ogen knippert, waar mensen altijd haast hebben, je heel de dag auto’s hoort toeteren en waar het soms too hot to handle is. Het klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar India heeft veel meer te bieden dan dat. Zoals de dagelijkse geur van specerijen die je nieuw leven geven wanneer je het in ademt. Bergen, jungles, een prachtige kust, fashion en spiritualiteit. Hebben we nu je aandacht? Dan hier without further ado, 6 redenen om naar het kleurrijke India te gaan.

Prachtige stranden

India heeft geen tekort aan prachtige stranden. Als je ooit mensen over een strand in India hebt gehoord, hebben ze het vast gehad over Goa. Een sandy hotspot voor het nachtleven. Maar naast Goa zijn er nog honderden kleine strandjes langs de kust die heerlijk zijn om rustig te vertoeven.
india

Street food

Iedere staat in India heeft zijn eigen keuken. In het noorden is het eten meer romig, in het zuiden daarentegen worden de gerechten erg pittig klaargemaakt. Probeer hier de Rasam of Andhra Chicken Biryani, je zal er geen spijt van krijgen.

Boekentip: Street Food India

Levendige marktjes

Van parfum markten tot bloemenmarkten, India is heaven voor iedere shopaholic. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een bazaar voor, zoals ze de markten daar noemen. Het is dan misschien ook moeilijk om te kiezen welke je wil bezoeken. Wij raden de Laad Bazaar aan als je opzoek bent naar de mooiste oorbellen. En de Abids Book Bazaar die alleen op zondag open is.
india

Gedetailleerde architectuur

We kunnen nu wel vertellen dat je naar het Napier Museum, de Lotus Temple en Gol Gumbaz moet gaan (wat je ook zeker moet doen), maar we kunnen er niet om heen dat de klassieke Taj Mahal adembenemend is.

Intense festivals

In India zijn er festivals voor alles wat je maar kunt bedenken. Jaarlijks zijn er meer dan 30 landelijke festivals en ze zijn huge. De meest populaire is Holi, een tweedaags festival dat draait om het klassieke verhaal van goed vs slecht. Zet deze maar op je bucket list!
india tips

Er is genoeg thee

In India hoort theedrinken bij de dagelijkse routine. En dan hebben we het niet over een Earl grey tijdens tea time. Darjeeling thee is hier de absolute favoriet, maar een masala chai is ook zeker een aanrader.

Lees ook: Dit zijn de leukste (veganistische) ontbijtplekjes op Bali

Beeld: Passport to Eden