hike

5x Hikes om toe te voegen aan je bucketlist

Europa scoort niet alleen op het gebied van cultuur, want overdonderend mooie natuur is er ook genoeg. Tussen al dat natuurschoon lopen ontelbaar veel paden die je als hiker maar wat graag een keer trotseert. Benieuwd welke hikes je aan je bucketlist moet toevoegen?

1. Laugavegur Trail, IJSLAND

Een van de populairste meerdaagse wandelingen in IJsland is de Laugavegur trail. Je doet er vier à vijf dagen over, startend in Landmannalaugar en eindigend in Thórsmörk. Verwacht bijna buitenaardse maanlandschappen, zintuigen die overuren draaien en unieke overnachtingsplekken.

2. Preikestolen, NOORWEGEN

De hike naar Preikestolen is ongekend populair. Niet gek, want eenmaal boven word je beloond met een extreem fotowaardig uitzicht. Vanuit de hele wereld komen reizigers naar Noorwegen om deze tocht af te leggen. Andere populaire hikes in Noorwegen zijn de Besseggen- en Trolltunga-hike langs de Hardangerfjord.

3. Gorges du Verdon, FRANKRIJK

De wandelingen over de Sentier de l’Imbut en de Sentier Blanc-Martel in de Gorges du Verdon zijn er voor de echte avonturiers. Je loopt over uitdagende paden, moet klimmen en klauteren en je wordt bovenal getrakteerd op een prachtige, felblauwe rivier die onder aan de bekende kloof ligt te schitteren.

4. Zermatt, ZWITSERLAND

Rondom Zermatt en de Matterhorn lopen fantastische wandelroutes die je berghart gegarandeerd sneller laten kloppen. Er is een wandelnetwerk van zo’n vierhonderd kilometer. Of je nu beginner of gevorderd bent, mooie tochten ga je in dit deel van Zwitserland zeker maken.

Lees ook: ‘6x Adembenemende stranden in Europa’

5. Santiago de Compostella, SPANJE

Misschien wel de meest bekende tochten van heel Europa, zijn de wandelingen naar Santiago de Compostella in Spanje. Er zijn verschillende routes naar dit bedevaartsoord. De Camino del Norte loopt bijvoorbeeld door het noorden van Spanje, vlak langs zee, maar je kunt ook voor de iets populairdere Camino Frances gaan.

Beeld: Gettyimages