Organizing House 2100x1440

5 simpele organisatietips voor een opgeruimd huis

Vaak is opruimen en je huis organiseren wel het laatste waar we zin in hebben als onze agenda vol staat. Maar een opgeruimd huis doet juist wonderen voor je gemoedstoestand. Begin daarom met organiseren met de volgende organisatietips.

1. Bewaar je voedsel in porties

Maak het voorbereiden van je maaltijden makkelijker door je eten alvast te in porties te bewaren in doorzichtige bakjes of zakjes en zet deze in je koelkast of vriezer. Zo zie je makkelijk wat je in huis hebt en kan je je voorraad goed gebruiken voor je maaltijden of snacks. Daarnaast geeft het je ook een mogelijkheid om het plastic waarin je het voedsel kocht direct te recyclen. Win-win, dus!

Lees ook: ‘Dit zijn de 5 dingen die je het beste kan opruimen als je stress hebt

2. Berg je schoenen slim op

In een huis waar je niet onbeperkt de ruimte hebt is het belangrijk om elke centimeter te benutten. Daarom is het verstandig om je schoenen zo slim mogelijk op te bergen. Zet ze zo dat de ene naar voren wijst en de ander naar achteren. Zo passen ze makkelijker naast elkaar in de kast en kun je ook nog eens het hele model zien in een oogopslag. Handig, toch?

3. Verban je rommel-la

Wie zegt dat een rommel-la standaard onderdeel uitmaakt van ieder huishouden? Organiseer je rommel-la zo dat de objecten in je la allemaal een plek in je huis krijgen. Koop daarnaast wat extra bakjes en verdeel de overgebleven spullen in verschillende categorieën, dan raak je nooit meer iets kwijt en heb je meer rust in je huis én je hoofd.

4. Gebruik je interesses als richtlijn

Heb je een hobby of passie die je graag wil tentoonstellen? Dan kun je met de juiste organisatie een plek maken die jou inspireert. Hou je bijvoorbeeld van tekenen? Creëer een ruimte waar je al je tekenspullen kunt uitstallen en organiseren in inspirerende bakjes. Of ben je verpleegkundige van beroep en heb je daar veel werkkleding voor nodig? Hang je spullen uit of leg ze op een prominente plek in je kledingkast zodat je er makkelijk bij kan.

5. Maak van de tafel dekken een eitje

Voor elke gastvrouw die vaak mensen over de vloer heeft voor een diner is een goed gedekte tafel het halve werk. Je wil je gasten immers alles bieden wat ze nodig hebben, van het juiste glaswerk tot verschillende setjes bestek. Om het dekken van je tafel makkelijk te maken kan je eenvoudig de meest gebruikte spullen bewaren in manden die je tussen de keuken en eetkamer heen en weer kan dragen. Zo hoef je niet telkens heen en weer voor twee glazen per keer. En het staat ook nog eens leuk in de servieskast!

Bron: Realsimple.com

Tip van de redactie

Nolon Nout bureaustoel zacht groen

Gerelateerde artikelen