leuke-reisactiviteiten-herfst

5 leuke reisactiviteiten voor in de herfst

Helaas is reizen nog niet zo makkelijk geworden als we hadden gehoopt toen we zomer in gingen, maar dat betekent niet dat je geen reis kan ondernemen in de herfst. Zelfs als je niet naar het buitenland kan om daar rond te reizen kan je je binnenlands prima vermaken met de volgende leuke reisactiviteiten. Welke ga jij als eerste doen?

1. Ga roadtrippen

Zelfs in ons kleine kikkerlandje is er nog heel veel te zien. Het mooiste van alles? Je kan er gewoon met de auto komen. Trek er een week of twee voor uit en kruip achter het stuur voor een ultieme herfst-roadtrip door alle lokale dorpjes en natuurgebieden. Je kunt de roadtrip indelen zoals jij dat wil. Hou je van luxe? Ga dan langs alle mooiste hotels en spa’s. Maar ben jij liever compleet afhankelijk van je eigen survival skills? Dan is een camping hier en daar een mooie verrijking aan jouw avontuur.

Lees ook: ‘Tips voor buiten sporten in de herfst en winter

2. Ga alle natuurgebieden af

Een ding waar Nederland best trots op mag zijn zijn de mooie natuurgebieden die verspreid over het land liggen. Zoek ze op en ga ze te voet of op de fiets door om ultiem te genieten van de buitenlucht. Dit is de perfecte manier om alle herfstbladeren en kastanjes te spotten en te genieten van dit kleurrijke seizoen.

3. Ga naar een drive-in bioscoop

In plaats van thuis op de bank te hangen en een film te kijken in het donker kan je ook de buitenlucht in gaan en naar een drive-in bioscoop rijden. Als dat niet de beste herfstervaring is, weten wij het ook niet meer! Neem wat snacks en dekens mee en geniet van een romantische film in een romantische herfstsetting. 

4. Zoek de appel- en pompoenvelden

Ben je het zat om doelloos in de natuur te wandelen of naar de dierentuin te gaan? Voeg dan appel- of pompoen plukken toe aan je lijstje van buitenactiviteiten. Zeker in de herfst is dit een van de leukste buitenactiviteiten. Je krijgt namelijk genoeg frisse lucht binnen en gaat ook nog eens naar huis met een assortiment aan herfstig fruit en groenten. 

5. Boek een privé-wijnproeverij

Wil je graag thuis blijven, maar toch wat ondernemen met vrienden of je partner? Boek dan een privé-wijnproeverij aan huis. Hierbij krijg je een ruim assortiment aan wijnen te proeven en leer je ondertussen ook nog iets. Heb je liever niemand over de vloer? Dan kun je ook zelf een wijnproeverij organiseren door verschillende wijnen aan te schaffen en de achtergronden ervan op te zoeken. Voor een extra speciale gelegenheid kun je de proeverij organiseren in de tuin met lampjes en een romantische herfstpicknick. Klinkt gezellig, toch?

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen