planten water geven

Op deze 4 manieren kun je je planten water geven als je op vakantie bent

Ga jij op vakantie, maar heb je flink wat planten staan die je wilt blijven verzorgen? Met deze 4 manieren zorg je ervoor dat jouw planten genoeg water krijgen tijdens jouw vakantie zónder hulp van anderen. Hoe fijn?!

Planten water geven

1. Gebruik een water globe

Ga je weg, maar wil je je planten water geven? Met dit simpele, maar ingenieuze systeem kan jij ervoor zorgen dat je planten water opnemen wanneer ze dat nodig hebben. Koop een water globe, zet deze in de pot en vul hem met water voordat je weggaat. Wanneer de aarde droog wordt zal het water vanzelf in de benodigde hoeveelheden in de aarde trekken en zo je plant blijven bevochtigen. Top, toch?

Lees ook: ‘5 apps die je helpen om je planten in leven te houden

2. Maak zelf een water globe

Je kan natuurlijk ook zelf een water globe maken! Hoe? Je hebt alleen een fles nodig (liefst een glazen). Prik wat gaatjes in de dop van de fles, vul hem met water en steek hem met de hals naar beneden in de aarde. Voilà; super simpel maar heel handig een eigen watersysteem gecreëerd voor je geliefde groene vriendjes!

3. Laat het bad vollopen

Ga je ongeveer een week weg? Geef je planten dan goed water, neem vervolgens een handdoek en leg deze op de bodem van je badkuip (of een wasbak, als je geen bad hebt). Vul de badkuip of wasbak vervolgens met ongeveer 5 cm water en zet je planten er daarna in. Ze zullen de komende tijd dan langzaam het water gaan opzuigen!

4. Investeer in hydroponische potten

Ben je vaak op reis of onderweg? Dan is het misschien een idee om te investeren in hydroponische potten. De potten zijn dan geplaatst in een ombouw van glas, wat een reservoir voor water creëert. Zo blijft je plant bevochtigd, maar dan zonder risico op rottende wortels. Hoe handig?!

Beeld: Getty Images, Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen