Vrouw Wekker 2100x1440

3 redenen om de snooze-knop op je wekker niet meer te gebruiken

Ben jij een snoozer? Of sta jij gelijk op als je wekker afgaat? Uit onderzoek blijkt dat je misschien beter dat laatste kan doen… The Sleep Judge onderzocht aan de hand van meer dan 1000 volwassenen wat het effect van regelmatig snoozen op je werkresultaten is. En, trust us, dit wil je lezen! Dit zijn volgens hen drie redenen om je snooze-knop op je wekker niet meer te gebruiken.

Lees ook: ‘6 interieurtips voor je slaapkamer voor een betere nachtrust

1. Positieve blik

68 procent van de mensen die niet snoozen op doordeweekse dagen voelen zich goed voorbereid op een werkdag, zeker in vergelijking met de mensen die een of twee keer snoozen voor ze opstaan (55 procent) en degenen die drie of zelfs meerdere keren snoozen (45 procent). Door minder vaak op je snooze-knop te drukken, zorg je er dus voor dat je met een positievere instelling aan je werk kan beginnen, waardoor je de dag ongetwijfeld een stuk makkelijker doorkomt.

2. Minder stress

Mensen die niet snoozen hebben hoogstwaarschijnlijk minder last van werkstress of kunnen er beter mee omgaan dat degenen die wel op de snooze-knop blijven drukken ’s ochtends. 34 procent van de participanten die drie of meer keren snoozen gaf aan regelmatig te stressen op het werk. Dat terwijl slechts 26 procent van de niet-snoozers en 26 procent van degenen die een of twee keer snoozen last hebben van werkstress. Ook bleek dat niet-snoozers het minst last hadden van stress over het algemeen. Een goede reden om dus gelijk op te staan als je wekker gaat, vind je niet?

3. Financiële zekerheid

Of je wel of niet de snooze-knop gebruikt zou zelfs indirect kunnen beïnvloeden wat je verdient en spaart. Uit het onderzoek bleek dat bijna 50 procent van de deelnemers die niet snoozen, 36 procent van de mensen die een of twee keer snoozen en slechts 18 procent van degenen die drie of meer keren snoozen zich financieel zeker voelen. Daarnaast verdienden niet-snoozers eerder dan wel-snoozers een jaarlijks salaris van minstens 75.000 pond, terwijl de deelnemers die jaarlijks tussen de 35.000 en 49.999 pond verdienen juist vaak op hun snooze-knop drukten doordeweeks. So much for slapend rijk worden…

Bron: Realsimple.com

Tip van de redactie

Philips HF3531/01 Wake-up light
Wakeup Light Ad
Bestel hier

Gerelateerde artikelen