Porto

10 hotspots in Porto

Het Venetië van Portugal, met veel culinaire hotspots en ook nog eens omgeven door natuurschoon. Porto heeft alles voor een fijne city trip.

 

Waarom Porto?

Lissabon is Portugals bekendste trekpleister, maar wat veel mensen niet weten, is dat Porto de tweede stad van Portugal, evenveel – zo niet meer– te bieden heeft. Dit oude vissersstadje is namelijk superromantisch. Met zijn pittoreske gekleurde huisjes, vele monumentale panden en wirwar aan kronkelstraatjes.

Lees ook: ‘8 dingen om op je planning te zetten tijdens een dagje Antwerpen’

1 Torel Avantgarde

In dit fancy design hotel hebben alle kamers een ander thema: Picasso, Dali, Mozart, Warhol, Kahlo en Kubrick. Maar niets kan op tegen het prachtige uitzicht dat je hebt over Porto. Een kamer is te boeken vanaf €158,- is dit boven budget? Je kan hier ook lunchen of dineren.

Rua da Restauracāo 336

2 Rua das Flores

Shoppen doe je op Rua das Flores. Je struikelt hier over de leuke zaakjes. Bij concept store 43 Branco (nr. 43) scoor je hipstergadgets zoals sokken, zonnebrillen, tassen en sieraden. Trek? Proef de beroemde Portugese Nata Pastel bij The World Needs Nata (nr. 291). Bij Mercearia das Flores (nr. 110) vind je regionale en biologische lekkernijen.

3 Arouca Geopark

Porto is omgeven door bergen, valleien en nationale parken. Wil je één worden met de natuur? Ga de stad uit voor een canyoning experience (met gids), bijvoorbeeld in Arouca Geopark. Hijs je in een wetsuit, trek stevige boots aan en klauter over de rotsen, waad door riviertjes, abseil langs watervallen of zipline naar beneden.

Detours.pt

4 Serralves Museum

Dit museum biedt een mix van extravagante moderne kunst, bijzondere architectuur en prachtige tuinen waar je doorheen mag wandelen.

Rua Dom Joāo de Castro 210

5 Livraria Lello

“Harry Potter is Portugees!” Dat zal je vaak horen in Porto. Er zijn inderdaad verschillende plekken in de stad die zo uit de boeken lijken te komen. Zoals boekwinkel Livraria Lello, uitgeroepen tot mooiste boek winkel van Europa. JK Rowling woonde een tijdje in Porto en kwam hier vaak. Deze winkel heeft haar duidelijk geïnspireerd. Houd er wel rekening mee dat je een half uur tot een uur in de rij moet staan om binnen te komen.

Rua das Carmelitas 144

6 Douro-Vallei

Maak een dagexcursie met een 4×4 door de Douro-vallei, waar wijngaarden liggen. Je gaat off road, krijgt een tour en proeverij bij een van de vele wijnhuizen en picknickt op een berg met uitzicht over de hele vallei.

Detours.pt

7 Port proeven

Bij Taylor’s Port, een van de oudste en bekendste porthuizen. De tour voert door de wijnkelder, de proeverij is buiten in een prachtige tuin. In de winkel kun je wat flessen inslaan.

Rua do Choupelo 250

8 The Yeatman

Hotel met fantastisch uitzicht over de stad. En ook hier geldt: zijn de kamers boven budget, dan kan je er alleen eten of alleen genieten van het uitzicht. Ook kan je hier een wellnessbehandeling nemen in de spa met natuurlijke ingrediënten uit de wijngaard.

Rua do Choupelo , 4400-088

9 Vogue Cafe

Gevestigd in het chique hotel Infante Sagres: het Vogue Cafe. Drink hier je koffietje, kom voor een lunch of diner, of nuttig later op de avond een cocktail. Het is hier zien en gezien worden.

Rua de Avis 10

10 Dagje strand

Veel mensen weten helemaal niet dat Porto ook een strand heeft, terwijl dat maar 20 minuten met de metro is. En het is ook nog eens een mooi strand ook! Dus ga tussen het sightseeën door even lekker zonnen en uitwaaien en pak de zonsondergang en een hapje mee bij de leukste en hipste Beach club van dit moment: Praia da Luz.

Rua Cel Raúl Peres 4150

Bron: Santé april 2019 Tekst: Yvette Bax

Gerelateerde artikelen