sporten

Waarom het goed is om iedere dag 5 minuten te sporten

Iedere dag 5 minuten sporten. Wat levert het op en is dit voldoende om een fit en gezond lichaam te krijgen/te behouden?

Voordelen

Sporten is goed voor lichaam en geest, maar soms laat je drukke planning het niet toe om een half uurtje te gaan joggen of een yoga-klasje bij te wonen. Zou een work-out van 5 minuten dan voldoende kunnen zijn? Een korte work-out kan zeker een aantal voordelen opleveren. Zelfs al sport je dus maar 5 minuten, dan nog mag jij jezelf zonder twijfel een compliment geven dat je deze tijd aan je gezondheid besteed. Zo kun je in deze 5 minuten ervoor kiezen om een aantal fijne stretchoefeningen te doen of misschien wil je jezelf juist door middel van krachtoefeningen, even lekker in het zweet werken. Je kunt deze 5 minuten ook zien als een opstapje om in de toekomst eventueel langere work-outs te doen.

Is 5 minuten sporten voldoende?

5 minuten sporten per dag is zeker goed voor je gezondheid, maar het wordt aangeraden om wekelijks 150 minuten te sporten (matige intensiteit). Op deze manier werk je aan een optimale gezondheid. Probeer bijvoorbeeld 20 minuten per dag te sporten. Vind je dit alsnog lang klinken? Verdeel deze 20 minuten dan in meerdere blokken en geef jezelf een compliment zodra je een blok hebt afgerond. Probeer dagelijks tussen de 10 en 30 minuten te sporten en je zit helemaal goed.

Tip van de redactie

Wil je graag deze zomer strak in bikini? De populaire Tunturi Fitnessmat biedt door het dikke materiaal zachte steun bij jouw buikspieroefeningen en andere work-outs. Download je de gratis Tunuri trainings app dan krijg je er duizenden geanimeerde fitnessoefeningen, instructies en work-out video’s bij. Voor meer info klik op onderstaande button. 

Tunturi fitnessmat

KLIK HIER

Tekst Vriendin, beeld GettyImages

Tip van de redactie

Garmin smartwatch

Garmin smartwatch
KLIK HIER