Brood 2100x1440

Recept: no knead-brood

Dit heerlijke ‘niet kneden’-brood (no knead-brood) is super makkelijk te maken. Het moet wel lang rijzen, maar verder heb je er nauwelijks werk aan.

Dit heb je nodig

  • 234 g tarwebloem
  • 234 g volkorenmeel
  • 2 g gist
  • 364 g water
  • 8 g zout.

Extra nodig: theedoek, vergiet, ovenbestendige braadpan of glazen schaal met deksel. Beste resultaat krijg je met een gietijzeren pan die ‘Dutch Oven‘ wordt genoemd. Zoals deze

dutch oven staub
Dutch oven van Staub
BESTEL HIER

Zo maak je het

  • Doe de ingrediënten in een grote kom en roer goed door.
  • Dek af en laat minimaal 12 uur staan tot het deeg goed is gerezen en bubbels heeft.
  • Bebloem je handen en schuif ze onder het deeg in de kom.
  • Vouw de onderkant naar boven, zodat je een soort bal krijgt (let op, het deeg is nogal plakkerig maar dat komt goed).
  • Leg de theedoek in het vergiet en bestrooi flink met bloem.
  • Leg de bal erin en maak hem met bebloemde handen nog wat ronder door het deeg van onderen naar binnen toe te vouwen. Laat nu weer 2 uur staan.
  • Verwarm de oven en de pan voor op 250°C. Leg het deeg in de hete pan, dek af en bak 30 minuten.
  • Haal daarna het deksel eraf en bak nog 20 minuten.
Bestel hier

Gerelateerde artikelen