Koolhydraatarme Knoflooksaus

Koolhydraatarme knoflooksaus: zo maak je het

Zelfgemaakte knoflooksaus is natuurlijk het allerlekkerst! Heerlijk bij een (vega) shoarmaschotel, of als dip met bijvoorbeeld komkommer of wortel.

Hier vind je een recept voor koolhydraatarme knoflooksaus.

Ingrediënten

  • 200 ml Griekse yoghurt (of een plantaardige variant)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Meng de yoghurt, fijngehakte knoflook, citroensap en olijfolie in een kom.
  2. Roer goed door elkaar tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  3. Voeg de fijngehakte peterselie toe en meng opnieuw.
  4. Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
  5. Proef de saus en voeg indien nodig meer citroensap, knoflook of kruiden toe, afhankelijk van je voorkeur.
  6. Laat de saus minstens 30 minuten in de koelkast staan om de smaken goed te laten mengen.
  7. Serveer de knoflooksaus als dip bij groenten, vlees of vis, of gebruik het als dressing voor salades.

Lees ook: 4 snelle tips tegen een knoflookadem

Tip van de redactie

Zet je vetverbranding in de hoogste versnelling met het ketodieet! Dit boek gidst je door 60 heerlijke, eenvoudige keto-gerechten en onthult hoe je moeiteloos en veilig overschakelt naar een ketogene levensstijl. Ontdek niet alleen gewichtsverlies maar ook andere verbazingwekkende gezondheidsvoordelen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST EN RECEPT MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

Jane Faerber