4 manieren om zeewier toe te voegen aan je voeding
1 oktober 2025
Van sushi tot chips: dit groene goud uit de zee wint snel aan populariteit. Het zit bomvol voedingsstoffen die je lichaam blij maken en je kunt het makkelijker in je maaltijden verwerken dan je denkt!
Wist je dat zeewier bomvol vitaminen en mineralen zit? Denk aan jodium (belangrijk voor je schildklier), calcium, magnesium en ijzer, vitamine C en B-vitamines. Ook bevat zeewier antioxidanten, die je lichaam beschermen, en vezels die goed zijn voor je buik. Kortom: superfood uit zee! Op deze 4 manieren voeg je zeewier toe aan je voeding.
In een salade
Wakamé, een zachte zeewiersoort, past goed in salades. Lekker met komkommer, edamamebonen en sesamzaadjes.
Als snack of topping
Nori vellen kennen we vooral van sushi, maar ze zijn ook heerlijk om gewoon zo uit het vuistje te eten, als chips. Je kunt de vellen heel kort roosteren met een beetje olie en zout. Ook lekker om dit vervolgens
fijn te snijden of te verpulveren tot vlokken, en deze over bijvoorbeeld een omelet of avocado toast te strooien.
Misschien vind je dit lekker: ‘Recept voor wakamewraps met gerookte tofoe, savooiekool en bietenhummus’
Door rijst of noedelgerechten
Fijngesneden zeewier past perfect in Aziatische gerechten. Lekker met sojasaus en wat lente-ui!
Verwerkt in dressings
Gedroogd en verpulverd of fijngesneden zeewier geeft dressing nét wat meer smaak, bijvoorbeeld aan een mosterddressing of een dressing voor een oosterse tonijnsalade.
LEES OOK
Beeld: Getty Images
Uit andere media