aardbeien ontbijt ontbijtjes

6 gezonde ontbijtjes met aardbeien in de hoofdrol

Ben jij een fan van aardbeien, maar weet je niet goed hoe je ze vaker in jouw eetpatroon kan verwerken? Wij hebben de oplossing voor je: met deze 6 heerlijke én gezonde ontbijtjes kan jij aardbeien de hoofdrol in jouw voeding laten spelen. Hier ga je van genieten, trust us!

Lees ook: ‘Dit is waarom je vaker aardbeien zou moeten eten

Dit chocolate chip gerechtje – wat je ook als dessert kan eten – zit vol calcium dankzij de Griekse yoghurt. Ook zorgt het cacaopoeder ervoor dat dit ontbijtje genoeg antioxidanten bevat, waardoor je immuunsysteem een boost krijgt. In combinatie met de aardbeien, die veel vitamine C en kalium bevatten, en de cacao nibs (die ook veel antioxidanten bevatten) is dit niet alleen een lekker, maar ook enorm gezond ontbijtje! Daarnaast kan je er natuurlijk nog andere lekkere toppings bij eten. Sprinkles for breakfast, any one?

2. Overnight oats met aardbeien en perzik

Dit ontbijtje is ideaal als je ’s ochtends weinig tijd hebt, want je kan hem ’s avonds alvast klaarmaken! Daarnaast bevatten deze overnight oats weinig vet en veel eiwitten, wat zorgt voor een verzadigend ontbijt. De koolhydraten in dit ontbijt komen uit de aardbeien en de havermout, waardoor je ook veel gezonde vezels binnenkrijgt. Een topper dus, deze!

3. Gezonde havermoutrepen met aardbeien

Deze ‘no bake’ gezonde havermoutrepen kan je als snack, ontbijt of toetje gebruiken. Door de dadels krijgen de repen een natuurlijk zoete smaak en helpen de repen je, mede dankzij de havervlokken, langer vol te zitten. Combineer een reep met een eiwitbron, zoals een ei of een eiwitshake, om nog langer vol te zitten. Wil je niet te veel suiker eten? Vervang dan een deel van de dadels door notenboter of zaden, zoals zonnebloempitten of pompoenpitten. Zo kunnen de repen goed binnen en kan jij je suikerinname beperken.

4. Eiwitpannenkoeken met aardbeien

Wil jij graag genoeg eiwitten binnenkrijgen op een dag? Ontbijt dan met deze heerlijke eiwitpannenkoeken! Niet alleen zit je snel vol van deze pannenkoeken, ook kunnen ze je helpen als je wil afvallen of als je spieren wilt opbouwen. Wil je ook nog extra antioxidanten uit je ontbijt halen? Gebruik dan niet alleen aardbeien als topping, maar blend ook bevroren aardbeien door het beslag heen. Bevroren aardbeien bevatten net zoveel vitamine C als verse aardbeien en ze geven je beslag een leuk roze kleurtje. Genieten!

pannenkoekenmachine
Pannenkoekenmachine
Bestel hier

5. Acai banaan-bessen smoothie

Deze heerlijke en gezonde smoothie zit vol bananen en aardbeien, waardoor je hem goed als ontbijt of post-workout snack kan gebruiken. Er zit een goede balans van koolhydraten, eiwitten, vezels en vetten in, waardoor je er lang vol van blijft zitten. Ook zorgt het acaipoeder voor een heleboel polyfenolen, die ontstekkingsremmende werkingen hebben en zo dus je immuunsysteem een boost kunnen geven. Eet je te weinig groenten? Ook die kan je in je smoothie verwerken! Een groente met een milde smaak, zoals bloemkool, zorgt niet alleen voor een diversiteit aan voedingsstoffen, maar ook een romigere smoothie, zonder de smaak compleet te veranderen.

Nog geen goede blender? Misschien is deze van Tefal iets voor jou!

6. Aardbeien op toast

Deze combinatie kan je een beetje vergelijken met de Amerikaanse ‘peanut butter and jelly sandwiches’: met de toast met verse aardbeien in plaats van jam is dit de variant met minder suiker. Dankzij de combinatie van vezels, eiwitten en vetten – namelijk die van de pindakaas en sesamzaadjes – geeft dit ontbijt met aardbeien je alle brandstof die je voorlopig nodig hebt. Daarnaast bevat dit smakelijke ontbijt ook veel vitamine C, waardoor je immuunsysteem op kracht blijft. Je kan er ook voor kiezen wat chiazaadjam met aardbeiensmaak aan je brood toe te voegen voor nog wat extra antioxidanten. Kook wat aardbeien, prak het mengsel en voeg er drie eetlepels chiazaad aan toe. Blijf dit koken tot het mengsel dik wordt – heerlijk!

Bron: Livestrong.com / Beeld: Unsplash

Best Ever Cookie Recipes 1 Aardbeien D

Bewaar op Pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Santé ook op Pinterest

Lees ook

Saskia is gestopt met ontbijten

Ontbijten met spinaziepannenkoeken

8 dingen die je kunt doen als je morgen 15 minuten eerder opstaat

Ken je deze al?

aardbei ontkroner
Aardbei ontkroner
Bestel hier

Gerelateerde artikelen