Annanassap Voordelen

Waarom is ananassap goed voor je?

Ananas is niet alleen mooi, maar ook lekker. En bijna het hele jaar door verkrijgbaar. Wij zoomen vandaag in op de gezondheidsvoordelen van ananassap.

Lekker op een alcoholvrije dag, gezellig om te serveren als je bezoek hebt en niet in de laatste plaats een mooi kiekje voor op je socials: ananassap. Je hebt links en rechts misschien al eens gehoord dat het gezond is, wij leggen je nu uit waarom.

Lees ook: ‘In welke landen kun je kraanwater drinken?’

bromelaïne

Het is nogal een mondvol, maar dan heb je ook wat. Deze stof helpt je spijsvertering én breekt vettige maaltijden beter voor je af. Bromelaïne is er dus eentje om in de gaten te houden. En wat een bonus dat het ook nog eens lekker smaakt.

Ananassap goed voor je

Ontstekingsremmend dan, want dat is het ook nog, ananas en ananassap! Voel je je wat snotterig of begint de griep zich aan te dienen? Een schijf ananas of glas ananassap kan wonderen doen. Niet louter omdat ananas rijk is aan vitamine c, maar ook omdat het dus ontstekingsremmende talenten heeft.

Lees ook: hoeveel kopjes thee mag je drinken op een dag?

Zuiverend

Nog niet overtuigd? Het drinken van ananassap helpt ook nog eens je bloed zuiveren, je cellen vernieuwen en je organen die afval afscheiden te ondersteunen. Zo zijn je nieren en je lever blij als je wat van het gele goedje tot je neemt, dan werken ze namelijk efficiënter.

Ananas

PS vind je ananassap wat te heftig van smaak, dan kun je ook ananaswater maken: gebruik een halve ananas en snijd deze (met de schil, voorzichtig snijden!) in stukjes, mik de stukjes in een pan met water en breng dit op laag vuur aan de kook, gedurende en minuut of 5, vervolgens laat je alles in de pan afkoelen tot het drinkbaar is, daarna zeef je het water en schenk je een glas voor jezelf in – je kunt met de hoeveelheid in de pan gemakkelijk een hele dag ananaswater drinken, santé!

Recept: ananas smoothie

Ananas Smoothie Recept

Ingrediënten:

  • 1 kopje verse ananasstukjes
  • 1 rijpe banaan, in plakjes
  • 1/2 kopje Griekse yoghurt of soja yoghurt
  • 1/2 kopje ananassap
  • 1/2 kopje ijsblokjes
  • Honing naar smaak (optioneel)

Instructies:

  1. Plaats de verse ananasstukjes, banaanplakjes, Griekse yoghurt, ananassap en ijsblokjes in een blender.
  2. Blend de ingrediënten op hoge snelheid tot een glad mengsel.
  3. Proef de smoothie en voeg naar wens honing toe voor extra zoetheid.
  4. Blend opnieuw tot alles goed gemengd is.
  5. Giet de smoothie in glazen en serveer onmiddellijk.

Lees ook: detox drankje met ananas en appel

Tip van de redactie

Zet je vetverbranding in de hoogste versnelling met het ketodieet! Dit boek gidst je door 60 heerlijke, eenvoudige keto-gerechten en onthult hoe je moeiteloos en veilig overschakelt naar een ketogene levensstijl. Ontdek niet alleen gewichtsverlies maar ook andere verbazingwekkende gezondheidsvoordelen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST EN RECEPT MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Santé

Jane Faerber