Ijsthee

Zelf ijsthee maken? Probeer deze 10 simpele en verrassende recepten

Ben jij op zoek naar iets gezonds om te drinken, maar ben je het water drinken een beetje zat? Dan zijn deze DIY-ijstheerecepten precies wat jij nu nodig hebt. Ze zijn makkelijk te maken, gezond en ook nog eens heel lekker.

Het enige wat je nodig hebt is water, wat ‘gewone’ theezakjes en de onderstaande ingrediënten.

1. Perzik en munt

Deze heerlijke, zoete en frisse combinatie zorgt voor een zomers gevoel dankzij de lekkere perziken. Hem maken is niet moeilijk: schil de perziken, snij wat muntblaadjes af en verwerk ze in je ijsthee. Makkelijker kan bijna niet!

2. Matcha

Meng wat van dit heerlijke en supergezonde Japanse groene theepoeder met wat warm water voordat je het volledig afkoelt met wat ijsklontjes. Tip: maak hem twee keer zo sterk om te voorkomen dat hij slap wordt door al het ijs of maak hem ver van tevoren en laat hem afkoelen voordat je hem op drinkt.

3. Frambozen en citroen

Voor het mooiste roze drankje mix je wat verse of bevroren frambozen met wat citroensap. Deze combinatie smaakt ook heerlijk met zwarte of groene thee!

4. Lavendel en honing

De combinatie van lavendel en honing geeft je thee een verse en bloemige smaak die net zo lekker als verrassend is. Ga jij hem proberen?

5. Watermeloen en basilicum

Heb jij wat watermeloen over? Gebruik hem dan nu voor in je ijsthee! De combinatie van watermeloen en basilicum kenden we al vanuit salades, maar ook als ijsthee is hij heerlijk. Echt waar!

6. Komkommer, munt en limoen

Deze combinatie ken je misschien al. Maak van dit verversende ‘spawater’ een theecocktail door er een beetje rum aan toe te voegen of houdt hem virgin met een beetje bruiswater. Frisser kan haast niet!

7. Aardbeien en basilicum

Ken je deze klassieke combinatie al? Het geeft je ijsthee een frisse zoet en kruidige smaak. Natuurlijk is hij nog lekkerder als de ingrediënten uit je eigen tuin zijn gekomen.

8. Gember en honing

Je drinkt deze combinatie wellicht ook wel eens in warme thee, maar ook als ijsthee is hij heerlijk. Niet alleen is de smaak heel fris, maar ook heeft het een wat gezonde ontstekingsremmende werking. En hij is ook nog eens heel makkelijk te maken!

9. Hibiscus en limonade

Kende je deze combinatie al? De combinatie van hibiscus en limonade geeft je ijsthee een zomerse smaak met een fleurig vleugje. En ja, het geeft je ook een tropische vibe. Genieten!

10. Granaatappel en citroen

Ook de combinatie tussen granaatappel en limoen is tegelijk fris en zoet en zorgt er direct voor dat je in een vrolijke bui terechtkomt. Hoe kan het ook anders met deze heerlijke combi?

Lees ook: De voordelen van thee voor je gezondheid

Bron: Realsimple.com

Tip van de redactie

Waterkoeler Ad
Bestel hier

Gerelateerde artikelen