×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

6 tips tegen eenzaamheid

Wat kun je doen als je je eenzaam voelt?
21.09.2016 - Redactie

Veel mensen voelen zich wel eens eenzaam. Hoe jong of oud je bent, maakt niet uit, iedereen kan ermee te maken krijgen. Met deze tips pak je je eenzaamheid aan.


1. Word vrijwilliger
Geef je op als vrijwilliger bij het bejaardentehuis, veel ouderen zullen dankbaar zijn voor je bezoek. Je kunt je ook opgeven als vrijwilliger bij de voedselbank of om taallessen te geven. Kies iets dat bij jou past. Het voelt goed om je vrijwillig ergens voor in te zetten en je komt in contact met anderen, waardoor jouw eenzaamheid ook (tijdelijk) naar de achtergrond verdwijnt.

2. Vraag je af waarom je je eenzaam voelt
Mis je vriendschappelijke contacten, heb je behoefte aan een liefdesrelatie of voel je je onbegrepen? Als je weet waarom en op welke momenten je je eenzaam voelt, kun je voor jezelf een actieplan maken om je eenzaamheid aan te pakken.

3. Besef dat gevoelens komen en gaan
Iedereen voelt zich wel eens eenzaam, dat hoort bij het leven. Vaak gaat het gevoel niet vanzelf over, je zult zelf in actie moeten komen en het heft in eigen hand nemen.

4. Bij veel grote veranderingen 'hoort' eenzaamheid
Tijdens of na een zwangerschap, na een verhuizing, na een relatiebreuk of als je aan een nieuwe baan begint… Bij grote veranderingen in je leven, is het normaal om je eenzaam te voelen. Je verandert, terwijl de mensen om je heen niet veranderen.

5. Maak nieuwe vrienden
Weet je diep van binnen dat je nieuwe vrienden kunt gebruiken? Zet je schaamte opzij en durf de eerste stap te zetten bij het maken van contact. Dat is best eng, maar met deze tips word je goed op weg geholpen.

6. Eenzaamheid kan een serieus probleem zijn
In sommige gevallen is de eenzaamheid zo heftig dat er hulp nodig is. De eerste stap is om het toe te geven als het bij jou het geval is. Wees niet bang om je eenzaamheid aan te kaarten bij de huisarts, die kan je verder helpen of doorverwijzen.

Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Daghoroscoop
Kreeft

Probeer een beslissing uit te stellen. Laat je niet tot een overhaaste…

» Naar de daghoroscopen

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van onze
tips en artikelen over een gezond, gelukkig, fit, mooi en
lekker leven. En mis geen enkele Klik & Win!