nieuwe stad leren kennen

6 tips om je nieuwe stad te leren kennen

Werk, studie, de liefde of de woningmarkt kunnen je naar een nieuwe stad brengen. Hoe leer je een nieuwe plek het kennen?

1. Netwerk voordat je verhuist

Probeer voordat je verhuist al contacten te leggen. Misschien ken je via via meer mensen dan je denkt.

2. Leg contact met de buren

Stel je voor aan de nieuwe buren nadat je verhuisd bent. Ze kunnen wellicht  ook tips geven voor leuke plekken in de buurt of voor een fijne dokter of tandarts. Maak daarnaast eens een praatje met medewerkers van winkels in de buurt en doe boodschappen op de wekelijkse markt om de hoek.

3. Nieuwe stad leren kennen met een Free Walking Tour

Ben je verhuisd naar een redelijk toeristische stad? Doe mee met een Free Walking Tour. Toegegeven, het is toeristisch, terwijl je je juist een local wil voelen. Toch is het geen slecht idee om je stad op deze manier te leren kennen. Je ontdekt meteen een aantal leuke feitjes die je zelf kunt gebruiken als er vrienden langskomen. Je kunt via Hihiguide.com op stap met een local.

4. Hou je ogen open

Kijk om je heen om de buurt te leren kennen. Evenementen worden vaak aangekondigd met flyers en het is leuk om de ondernemers in de buurt te leren kennen. Let onderweg op straatnamen om de weg beter te leren kennen. De volgende keer dat iemand je de weg vraagt, weet jij het antwoord.

5. Bezoek evenementen

Facebook is ideaal om evenementen in de buurt te ontdekken. Download hun app Local en je mist echt geen enkel evenement in je nieuwe buurt.

6. Leer nieuwe mensen kennen

Sluit je aan bij een (sport)club, volg workshops of bezoek evenementen in de buurt. Via sites als Meetup.com en Nieuwemensenlerenkennen.nl kun je je aansluiten bij activiteiten die georganiseerd worden. De opties zijn uiteenlopend: van wandelen tot een boekenclub of leren werken met WordPress. Zo doe je leuke dingen, breid je je kennis uit en je leert nieuwe mensen kennen.

Lees ook: Zo maak je nieuwe vrienden als je volwassen bent

Gerelateerde artikelen