Placeholder

Een goede beha kopen

Tweederde van de vrouwen draagt een beha die niet goed past. Waar moet je op letten als je een beha koopt?

Draag jij de juiste beha? Doe de test >>

Kwabjes
Heb je kwabjes bij je oksels of puilen je borsten boven de cups uit? Dan is de beha die je draagt niet de juiste beha voor je.

De bandjes
Stel je de schouderbandjes goed af, maar blijven ze afzakken of striemen in jen huid veroorzaken? De kans is heel groot dat je een verkeerde maat te pakken hebt.

De beugels
De beugels van de cups moeten netjes rond je borsten zitten. Druk eens op het uiteinde van de beugel om te zien of hij niet op je borst eindigt. In het midden horen de beugels goed tegen je lijf aan te zitten. Ook wanneer je je armen omhoog doet, mag de beugel niet afwijken van je lichaam.

De behaband
Je beha hoort aan de achterkant net zo hoog te zitten als aan de voorkant. De achterkant mag niet omhoog kruipen. Draag je beha op het wijdste haakje. Kun je de band dan meer dan twee centimeter naar achteren trekken? Dan is de omvang te wijd.

De omvang en cups
Veel vrouwen dragen een beha met een te grote omvang en een te kleine cup. Draag je 80B? Het zou goed kunnen dat 75C beter zit. Pas eens een aantal beha's eens in verschillende maten. Het model van de beha kan ook veel verschil maken, niet alle modellen zitten bij iedereen even goed.

Vraag om advies
Veel vrouwen schamen zich om in de winkel om advies te vragen. Toch is het een goed idee om dat wel te doen, de medewerkers zijn gespecialiseerd en kunnen je goed advies geven.

Beeld: Shutterstock