De work-out die bijna geen moeite kost

Geen tijd om naar de sportschool te gaan? Deze oefeningen verwerk je gewoon in je dagelijkse bezigheden.

Lunges voor het ontbijt
Moet je havermout nog warm worden? Doe een aantal lunges richting het aanrecht terwijl je wacht.

Onderweg naar je werk
Ga het liefst lopend of met de fiets naar je werk. Is dat te ver, voeg dan een aantal buikoefeningen toe aan de auto- of treinrit. Span je buik aan en houd dit tien seconden vast. Herhaal dit meerdere keren. Parkeer je auto iets verder weg of stap een halte eerder uit om nog snel een powerwalk mee te pakken voordat je werkdag begint. en hou op je Fitbit bij hoe veel je bewogen hebt. Die vind je hier.

Zitten op een fitnessbal
Vervang je bureaustoel een paar uur voor een zitbal of fitnessbal. Met een bal beweeg je meer, heb je automatisch een betere houding en train je gemakkelijk je rug- en buikspieren. Let bij het bestellen op de doorsnee/hoogte van de bal. Je koopt ‘m hier voor nog geen 25 euro.

Klik hier

Blokje om
Haal je lunch bij de plaatselijke bakker of haal wat fruit bij de supermarkt. Met een tien minuten durende wandeling op hoog tempo voel je je weer energiek en voorkom je een werkdip.

In actie bij de koffieautomaat
Toch die dip te pakken? Tijd om een beetje te bewegen! Span bij het wachten op de koffieautomaat je billen aan en houd dit telkens vijftien seconden vast. Loop de trap op en af en rek jezelf eens goed uit.

ModeMode

Boodschappen voor je biceps
Loop na je werk nog even langs de supermarkt om ingrediënten voor het avondeten te halen. Laat het boodschappenkarretje staan en pak een mandje. Door deze vol te stoppen met producten, heb je direct een kleine work-out voor je armen meegenomen. Die zware zak zoete aardappelen en een pak amandelmelk mag je natuurlijk niet vergeten.

Fit op de bank
Voor je op de bank neerploft, kun je misschien nog een aantal oefeningen doen. Denk aan een minuut planken, andere buikspieroefeningen of een shoulder bridge, waarbij je op de grond ligt en je heupen omhoog brengt. Met een matje maak je je work-out net iets comfortabeler. Zet je favoriete serie of film op de achtergrond aan en de work-out is zo gepiept.

Efficiënt tandenpoetsen
Maak je avondroutine nog nuttiger door intussen squats uit te voeren. Houd je voeten op heupbreedte en beweeg naar beneden. Of oefen je balans door op één been te staan.

Bron: Archief | Beeld: Getty Images

Tip van de redactie

Fitness bal
Klik hier
Cover Mrt 2023 1010 X 1280
De nieuwe Santé ligt nu in de winkel
Abonneren
Digitaal lezen
Los kopen