Wat is mindful sporten?

Bij mindful sporten zet je je mind in om bewuster te trainen. Waardoor óók je sportprestaties verbeteren.

 

Mindful Sporten

Door mindful te sporten verbeter je je sportprestaties, omdat je meer in de flow van het moment zit en daardoor minder wordt afgeleid door allerlei gedachten en emoties. Dit helpt om je mentale uithoudingsvermogen te verbeteren. Je wordt dus niet alleen fysiek, maar ook mentaal sterker. Het kan ervoor zorgen dat je je tijdens het sporten niet altijd blind – staart op prestaties, maar ook oog hebt voor de omgeving en je ademhaling. Mindful sporten maakt alleen je hoofd leeg en niet je lichaam. Je voelt je na je work-out dus juist opgeladen en relaxed.

Visualiseren

Mindful sporten wordt vaak gecombineerd met visualisaties van het behalen van je sportdoel. Ook in de topsport zie je dat steeds vaker. Meervoudig wereldkampioen en Olympisch kampioen schaatser Kjeld Nuis past deze techniek toe: “Voor elke wedstrijd rijd ik de race in gedachten een aantal keer, in de meest ideale situatie en met het beste resultaat. Doordat ik alleen daarmee bezig ben, krijg ik een hyperfocus op mijn lichaam en op de wedstrijd. Dit visualiseren is voor mij een must tijdens elke voorbereiding, training en wedstrijd.”

Lees ook: 5x tips van Aniek om gezonder te leven

Mindful boksen

Wil jij ook een keer mindful sporten? Kom 18 mei naar Healthy Lifestyle Day by Santé en volg de workshop mindful boxing van LOS Empowerment. Je koopt je kaartje al voor € 7,50 per persoon (€ 10 voor niet-abonnees). De prijzen zijn inclusief goedgevulde goodiebag en de gehele dag gratis workshops en lezingen. Lees hier meer over het programma.


healthy lifestyle day by santé mindful sporten

 

WIN: Een verblijf in een Tiny Beach House t.w.v. €425,- tijdens Healthy Lifestyle Day by Santé