Placeholder

Succesvol afvallen met maaltijdshakes

Regelmatig verschijnen er artikelen in het nieuws waarin maaltijdvervangers in de vorm van shakes en repen als slecht en ongezond worden weggezet. Vaak lees je dit als het nieuwe jaar net is begonnen en mensen actief bezig zijn met hun goede voornemens. Toch kunnen maaltijdvervangers in de vorm van repen en shakes een goede ondersteuning zijn als je wilt afvallen.

Zoals bij elk ander product zijn er gezonde en minder gezonde versies. Wil je weten waar je op moet letten bij het kiezen van een gezonde én effectieve maaltijdshake? Ben je benieuwd hoe je dit kan inpassen in jouw eetpatroon of dieet? Hieronder lees je hoe je op een gezonde manier succesvol kunt afvallen door het gebruik van maaltijdvervangers! 

Waar moet je op letten bij het kiezen van een maaltijdshake?

Als je bezig bent met afvallen is het belangrijk dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Zo houd je je lichaam gezond en blijf je fysiek en mentaal fit. Tijdens het afvallen is het fijn als je een verzadigd of vol gevoel kan krijgen, zonder een overvloed aan calorieën binnen te krijgen! Het is belangrijk om op de volgende dingen te letten bij het kiezen van de beste maaltijdvervangers:

  • Laag in suiker

Veel (goedkope) maaltijdsvervangers zijn onnodig hoog in het aantal (toegevoegde) suikers. Dit is ook waarom maaltijdvervangers vaak negatief in het nieuws zijn. En dit is helemaal niet nodig! Er zijn genoeg natuurlijke smaakmakers die een maaltijdvervanger een lekkere en zoete smaak kunnen geven, Bijvoorbeeld Be-Slank maaltijdshakes zijn gemaakt met echt fruit.

  • Geen onnodige toevoegingen

Vaak worden er veel onnodige toevoegingen gedaan aan maaltijdvervangers, zoals suiker en kunstmatige geur- en kleurstoffen. Niet nodig! Er zijn ook maaltijdshakes die lactose- en glutenvrij zijn. Hierdoor zijn ze ook geschikt voor mensen met voedselallergieën of intoleranties. 

  • Voldoende eiwitten

Eiwitten spelen een belangrijke rol bij de gezondheid van je spieren en helpen deze te herstellen na activiteit. Eiwitten zijn belangrijk als je naast je proteine dieet bijvoorbeeld ook aan het sporten bent! Zorg er dus voor dat jouw maaltijdvervanger voldoende eiwitten bevat. Dit helpt je ook om sneller een vol gevoel te krijgen.

  • Genoeg vezels

Vezels helpen bij een goede spijsvertering en helpen je om snel een verzadigd gevoel te krijgen. Let er dus op dat de maaltijdvervanger van jouw keuze ook voldoende vezels bevat. 

  • Toegevoegde vitamines en mineralen

Een goede maaltijdvervanger is gemaakt op basis van natuurlijke producten, zoals groenten en fruit. Hierdoor zitten er ook voldoende vitaminen en mineralen in de maaltijdvervanger en krijg je dus alle benodigde voedingsstoffen binnen!

4 redenen waarom een maaltijdshake een handig hulpmiddel is bij het afvallen

Als je wilt afvallen betekent dit dat je minder calorieën binnen moet krijgen dan dat je verbrandt. Dit betekent niet dat je de hele dag met honger rond moet lopen. Want dan is de kans groot dat je aan het einde van de dag of week toegeeft aan je cravings en al je harde werk ongedaan maakt, zonde! Het is juist belangrijk dat je nog wel voldoende en de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Een gevarieerd dieet is daarom belangrijk. Kost het je te veel tijd om al je maaltijden en tussendoortjes zelf te maken? Vindt je het moeilijk om steeds maar weer wat nieuws en gezonds te bedenken? Dan kan afvallen met shakes juist een uitkomst zijn! Dit zijn vijf voordelen van maaltijdshakes:

  1. Het bespaart tijd. Voeg wat water of (plantaardige) melk toe aan je favoriete shake, even mixen en je bent klaar! Handig op drukke dagen of als je onderweg bent. 
  2. Het is gemakkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is even mixen met water of melk en je kunt gelijk gaan eten. Makkelijker kan niet. 
  3. Maaltijdshakes zijn relatief goedkoop. Als je je voedingspatroon om gaat gooien en zo gezond en gevarieerd mogelijk wilt eten, kan dat een behoorlijke invloed op je portemonnee hebben. Een goede maaltijdshake is wat dat betreft een mooi alternatief, en hoeft helemaal niet duur te zijn!
  4. Het is gezond. Een gedegen maaltijdshake bevat alle voedingsstoffen, mineralen en vitaminen die je nodig hebt. 

Maaltijdshakes op de lange termijn

Het nemen van een maaltijdshake of andere maaltijdvervanger kan een goede manier zijn om je dieet te starten en snel af te vallen. Vaak wordt aangehaald dat het niet haalbaar is om de rest van je leven maaltijdvervangers te nemen. En daar zijn we het mee eens! Het is geen goed idee om alle drie de maaltijden voor langere tijd te vervangen voor een maaltijdshake. Je kunt het nemen van maaltijdshakes het beste zien als een kickstart om gezond en verantwoord af te vallen. En om later als makkelijke en gezonde optie achter de hand te houden op drukke dagen. Heb je een weekend vol feestjes gehad? Of heb je moeite om gezond te eten? Dan is het bijvoorbeeld prima om op maandag een ‘shakedag’ in te lassen ter compensatie. Op deze manier kun je op een verantwoorde en gezonde manier afvallen door het gebruik van maaltijdshakes.

Dit is een gesponsord artikel