stretch & relax

Studio C Online work-out video: stretch & relax

Christina & Heidy runnen samen Studio C Online, hét sportplatform voor vrouwen. Elke maand delen ze een favoriete work-out in Santé en op Sante.nl Deze keer: stretch & relax.

Stretch & Relax

Je hoeft niet altijd volle bak te trainen om lekker in je vel te zitten. Rustige rek- en strekoefeningen hebben ook een positief effect op je lichaam. Je wordt
er soepel, sterk én relaxed van.

Heidy: “Regelmatig je spieren strekken heeft nogal wat voordelen. Je wordt er flexibeler van en je vergroot je bewegingsbereik. Ook kan het je bloedsomloop verbeteren, waardoor je de hersteltijd van spier- pijn verkort én de pijn vermindert.”

Christina: “Stijve spieren kunnen je bewegingsbereik verminderen. En dan is de kans groot dat je de spieren in je rug overbelast. Met een stretchroutine maak je je rugspieren sterker en kun je een rugblessure helpen genezen en in de toekomst voorkomen.”


Heidy: “Ook als je gestresst bent, zijn rek- en strekoefeningen een goed idee. Als je emotionele spanning ervaart, span je je spieren vaak onbewust aan. En die gespannen spieren kunnen je nog meer stress geven – iets wat je nou juist niet wilt. Focus tijdens de stretchoefeningen op plekken in je lichaam waar de
stress vastzit, zoals in je schouders, nek en bovenrug.”


Christina: “Op die manier kun je beter ontspannen en dat is net zo belangrijk voor je gezondheid als actief en energiek bezig zijn!”

Wissel actieve work-outs af met deze rustige stretch & relax-serie. Of doe de oefeningen voorafgaand aan je training om je spieren voor te bereiden op actie. Doe je ze liever onder begeleiding van gasttrainer Lotte (The Yoga Nomad)? Bekijk hieronder de video gratis tot 16 november.

Speciaal voor Santé lezers: €15 korting op een kwartaalabonnement met kortingscode SANTE15

Studio C Online

Beeld: Getty Images