yoga

Starten met yoga – waar moet ik beginnen?

Yoga is de laatste tijd steeds populairder geworden. Logisch, want yoga heeft een groot positief effect op je lichamelijk en geestelijk welzijn. Toch blijft het een grote stap om te beginnen met yoga. Daarom geven we je graag wat tips!

Waarom beginnen met yoga?

Yoga heeft velen voordelen voor je lichaam en geest. Allereest helpt het bij het verminderen van stress. Veel mensen ervaren druk op hun werk en vinden het lastig om rust te vinden. De ontspanningsoefeningen helpen je om minder stress te ervaren en meer te ontspannen. Daarnaast voel je je door yoga een stuk fitter. Door de oefeningen regelmatig uit te voeren worden je spieren niet alleen flexibeler maar ook sterker. 

Wat heb je nodig?

Er zijn velen yoga accessoires die je kunnen ondersteunen in het uitvoeren van asana’s. Denk bijvoorbeeld aan een meditatiekussens, yogabolsters, yogablokken of yogariemen. Als je net start met yoga is het verstandig eerst te zoeken naar goed basismateriaal; in dit geval een goede yoga mat.  Het is aan te raden een keer te investeren in een goede mat. Kwalitatief goede matten voelen beter aan en hebben een langere levensduur.

Zoek een leuke yogaschool of yogastudio

In iedere regio is er wel een yogaschool of yogastudio te vinden. Hier kunnen zij je persoonlijk begeleiden en helpen bij het uitvoeren van de oefeningen. Wil je liever yogalessen volgen vanuit huis? Er zij ook genoeg online programma’s beschikbaar die je kunt volgen als beginnende yogi. 

Is yoga voor iedereen geschikt?

Yoga is voor iedereen geschikt ongeacht je leeftijd, geslacht of fysieke gesteldheid. Het belangrijkste doel bij yoga is om te leren ontspannen. Hierbij zijn prestaties niet belangrijk en het is absoluut niet te bedoeling te forceren. Niks weerhoud je er dus van om te beginnen met Yoga. Bij yogamat-online.nl vind je verschillende materialen voor zowel de beginnende als de ervaren yogi. Zo vind jij gegarandeerd een mat die bij je past en kun je beginnen aan het yoga avontuur!

Dit artikel is een parterbijdrage