Shirma Rouse

Shirma Rouse trots op verloren kilo’s

Zangeres Shirma Rouse begon in 2019 met een drastische lifestyle verandering en viel sindsdien 55 kilo af. Ze publiceerde een fantastisch soul food kookboek vol gezonde recepten.

Op haar instagram-account, Shirmarouse, laat ze voor- en na-foto’s zien. Eerlijk gezegd vinden we haar zowel voor als na prachtig, maar we snappen dat ze zich gezonder voelt nu. Ze benadrukt dat niet het eindresultaat belangrijk is, maar de weg er naartoe.

Killer body

Shirma begon haar afvalreis met hulp van killerbody-expert Fajah Lourens. Met de hashtag ‘killerbody here I come’, liet Shirma toen weten er klaar voor te zijn.

KLIK HIER

Blij met lijf

IN een interview met het AD vertelde ze twee jaar geleden: “,,Kijk, ik was dus helemaal niet ongelukkig met mijn lijf. Helemaal niet! Ik vind mezelf mooi en dat heb ik altijd al gevonden. Het ging me niet om de weegschaal, maar meer om de vraag: waar sta ik eigenlijk, in het leven? En hoe voel ik me? Pakweg drie, vier jaar geleden, kwam er opeens een nieuw besef. De geboorte van mijn nichtje, ik was 37, was voor mij een omslagpunt. Ik dacht: ik wil alles met haar kunnen doen. Ik wil met haar kunnen rennen.’’ Dat kon niet, nu wel. ,,Als ze binnenkomt roept ze vaak: tante! En dan wil ze stoeien. En dat kan ik nu gewoon. Dat is zo tof. Dat mijn lijf me dat toestaat, die vrijheid. Het is geweldig.’’ 

Koolhydraatarm

Behalve flink sporten en bewegen, gooide ze ook haar voedingspatroon drastisch om. “Ik eet koolhydraatarm. Geen rijst, geen aardappelen, geen brood, geen zoete aardappel, geen pompoen, geen mais. Mais is een vetmester. Daar zit heel veel suiker in! Ik eet geen sauzen, geen ketjap, geen ketchup.” IN haar kookboek staan gezonde varianten in van Caribische gerechten als jerk chicken, ossenstaart en guiambo-soep. Shirma voelt zich tegenwoordig gezonder en fitter. Ze volgde geen dieet, maar veranderde haar life style. Maar het belangrijjkste,. zo vertelt ze in interviews, is dat ze ook aandacht had voor haar binnenste. In het AD-interview zegt ze bijvoorbeeld: ” Ik was alleen maar aan het geven, geven, geven. Ik leefde alleen maar voor buiten mijn lijf. (…) Nu keer ik weer naar binnen. Iedereen moet zichzelf die vragen stellen. Wie ben je? Wat voel je? Waar sta je? Als je dat niet doet kun je nooit tot je kern komen. Doe jij dat weleens? Kijk je in de spiegel en kun je dan zeggen: ik hou van mij? En van alle facetten van mij? Als er iets is dat je wil veranderen, zul je het zelf moeten doen.’’

Scherm­afbeelding 2023 05 08 Om 11.34.30
Beeld: Shirma Rouse INstagram

Kookboek

Shirma publiceerde eerder een fantastisch soul food kookboek. Haar nieuwe boek is nog niet verschenen, maar kun je vast reserveren op haar website.

BESTEL HIER

Tekst Santé, beeld Shirmarouse/ Thareyck Martina

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Santé.

Tip van de redactie

RITUALS The Ritual of Karma – Medium Gift Set

rituals gift set
BESTEL HIER