personal training

Personal training op maat mét resultaat

Een gezonde leefstijl wordt steeds belangrijker in onze samenleving. We letten op onze voeding en checken dagelijks onze stappenteller. In plaats van het maandelijks ‘sponsoren’ van de lokale sportschool, ruimen we om 17.00 uur onze werkplekken op en vertrekken we naar de sportschool. We werken zo’n drie keer per week ons schema af. Maar na een tijdje zien we de resultaten niet meer en raken we verveeld. 

Het antwoord hierop is Personal training. Personal trainers focussen zich op verschillende doelgroepen en zijn tegenwoordig steeds toegankelijker. Ze richten zich op o.a. gezondheidsaandoeningen, professionele sporters, ondernemers en ook op gender. Zo is er nu ook Personal training speciaal voor en door vrouwen. Vrouwen hebben andere hulpvragen, denk hierbij aan toning of post-zwangerschap. Let’s Do It Personal Training heeft zo’n personal trainingsprogramma op maat ontwikkeld voor vrouwen. Het mooie is dat deze vrouwen ook worden begeleid door een vrouwelijke personal trainer. Let’s Do It PT is ontstaan als zusteronderneming van Your Health PT, dat al sinds 2007 zowel mannen als vrouwen helpt om een fitte leefstijl te behalen en vast te houden. 

Trainen vanaf huis of bij jou in de buurt 

Misschien heb je het weleens gezien op televisie of sociale media dat celebrities aan het trainen zijn met een personal trainer. Voorheen was het inderdaad zo dat alleen de rijkeren gebruik maakten van deze diensten, maar tegenwoordig is het een stuk laagdrempeliger en ook prijstechnisch een stuk interessanter voor iedereen om gebruik te maken van een personal trainer. 

Een van de redenen is dat veel personal trainers nu ook los van sportscholen opereren en hun diensten daarbuiten aanbieden. Het is natuurlijk erg gemakkelijk voor mensen om gebruik te maken van een personal trainer aan huis, omdat je niet meer naar de sportschool hoeft maar thuis kan trainen of bij mooi weer lekker naar buiten naar het park of het bos om de hoek. Een andere reden waarom personal training steeds vaker verkozen wordt boven een sportschool abonnement is dat de PT fungeert als zijnde stok achter de deur. Een afspraak met een toegewijde belangenbehartiger van jouw gezondheidsdoeleinden verzet of annuleer je minder snel dan een vrijblijvend bezoek aan de onpersoonlijke sportschool. 

De personal trainer staat bij wijze van spreken op je te wachten. Is bekend met jouw persoonlijke situatie. Het komt erop neer dat je niet langer met jezelf hoeft te discussiëren ‘moet ik wel, moet ik niet, anders ga ik morgen wel’, maar dat je gewoon gaat. En juist die regelmaat is nodig om tot resultaat te komen. 

Desalniettemin zijn personal trainers flexibel in de dag, tijd en locatie van de afspraak. Je kunt dus trainen wanneer het jou uitkomt. De personal trainer komt naar jou toe, met alle benodigde sportmaterialen. 

Personal training kosten drukken: budget tips en hacks 

Hoewel personal training tegenwoordig ook betaalbaar is voor een breder publiek dan louter BN’ers, kan het nóg voordeliger gemaakt worden door gebruik te maken van de volgende tips: 

  • Bij serieuze interesse bieden zowel Let’s Do It PT als Your Health PT een kosteloze proefles aan. 
  • Door een strippenkaart af te nemen, betaal je minder per training. Hoe meer trainingen je van te voren boekt, des te lager de prijs per training. De strippenkaart is voor onbepaalde tijd geldig. Zo kun je de prijs vastleggen en hoef je niet te vrezen voor prijsverhogingen in de toekomst. 
  • Duo trainingen stellen je in staat om samen met een sportmaatje of partner te trainen, twee voor de prijs van één. 
  • Voor ondernemers is het goed om te weten dat personal training eventueel fiscaal aftrekbaar kan zijn. 
  • Wanneer je een nieuw lid aanbrengt, krijg je 1 gratis training cadeau. 

Holistische gezondheid: ondersteuning onder 1 dak 

Indien gewenst kun je ook leefstijlcoaching krijgen. Zo krijg je naast de Personal training leefstijl- en voedingsadviezen die vermeld staan in een speciaal Leefstijl werkboek. Je vindt hier coachingsvragen in terug welke opgesteld zijn door een Motivational Interviewing trainster, zodat je stapsgewijs een plan van aanpak op kunt stellen die voor jou haalbaar is. Zodat je stapsgewijs jouw leefstijl kunt verbeteren. 

Daarnaast vind je er boodschappentips in terug, tips over hoe je naar een menukaart kunt kijken als je uit eten gaat, een dagplanning en informatie en adviezen rondom mindset, slaap, ontspanning en balans. Alles staat namelijk met elkaar in verbinding. Met je Personal Trainer kun je tijdens de training bespreken hoe het met je gaat, waar je tegenaan loopt en hoe je het eventueel anders zou kunnen doen. Zo houdt de trainster vinger aan de pols, je hebt echt een stok achter de deur. Daarnaast bespaar je kosten van een diëtistenpraktijk of een leefstijlcoach en heb je al je vitaliteit onder 1 dak. 

Beeld: Getty