Untitled Design 2022 01 10t224137.992

Pure chocola als sportmiddel

Goed nieuws voor chocoladeliefhebbers: een brokje van zo’n vijf gram chocola per dag zorgt voor betere sportprestaties.

Wetenschappers van de Universiteit van Californië hebben een onderzoek gepubliceerd in The Journal of Physiology over het effect van chocoladeconsumptie op sportprestaties. Om deze combinatie te meten, zijn een aantal muizen aan een hardlooptest onderworpen.

In de tredmolen
De testplek laat zich makkelijk raden: de tredmolen. Een groepje wat oudere, inactieve muizen kreeg het belangrijkste ingrediënt van cacao toegediend (flavonoïde epicatechine). De andere helft een placebo. Beide groepen diertjes werden dagelijks in de tredmolen gezet. Topfit hoefden ze niet te worden. Wel moesten ze weer in beweging komen.

En waarempel, de chocolademuizen bleken na dagen trainen duidelijk fitter dan de placebogroep; ze hielden het maar liefst twee keer zo lang vol in de tredmolen.

Grammetje
Voor je nu kilo’s pure chocolade gaat verorbere, een kanttekening van de onderzoekers. Een kleine dagelijkse hoeveelheid volstaat om de sportprestaties te verbeteren, denk aan zo’n vijf gram per dag. Dat is slechts een half brokje. Grotere brokken doen het effect helaas teniet…

BESTEL HIER