afvallen

Met deze truc val je moeiteloos af

Ben jij allesbehalve een sportfanaticus, maar vind je je wel dat je wat kunt afvallen? En dan het liefst zonder al te veel moeite. Dat kan met deze simpele truc.

Het best verkochte boek op dit moment is dit boek over voeding en gezond gewicht.

BESTEL HIER

Dat is ook niet zo gek, want er zijn periodes in het jaar waarin iedereen tegelijkertijd wil afvallen. Begin januari of vlak voor de zomervakantie. Gezond eten is sowieso aan te raden, ook als je niet wil afvallen. Maar voor iedereen die een paar kilo kwijt wil doet meer bewegen ook al wonderen. Maar wat als je geen echte sportfanaticus bent en liever niet al te veel moeite wilt doen? Kun je dan ook afvallen?

Lees ook: 10 redenen waarom je geen gewicht verliest

Fidgeten

Jazeker! Ga fidgeten! Door te fidgeten kun je ongemerkt toch wat calorieën van je dagelijkse dieet afsnoepen. Maar wat is dit nu precies?

Fidgeten is het maken van kleine bewegingen met je lichaam, en eigenlijk zijn het bewegingen die niet nieuw zijn, maar die je misschien al onbewust doet, zoals:

  • het tikken met je voeten (350 calorieën per dag),
  • het kauwen van kauwgom (11 calorieën per uur),
  • het schudden met je benen (100 calorieën per uur),
  • het aanspannen van je billen (35 calorieën per uur).
  • het tikken met je pen (72 calorieën per uur) of
  • het klikken van je muis (142 calorieën per 100 clicks)

Voeding

Nu moet je natuurlijk niet al te makkelijk denken; met het fidgeten betekent het niet dat je door kunt blijven snaaien. Als je ook nog een klein beetje op je voeding let, zul je zien dat je over een paar weken iets minder weegt!

Tekst Santé, beeld GettyImages

Tip van de redactie

Gerelateerde artikelen