Placeholder

Is je sportkleding aan vervanging toe?

Afhankelijk van hoe vaak je sport en hoe vaak je van sportkleding wisselt, is je kleding zo nu en dan aan vervanging toe.

Sportbeha
Begint je sportbeha te lubberen, merk je dat de elasticiteit minder is of beginnen je borsten minder goed op hun plek zitten tijdens het sporten? Dan is het tijd voor een nieuwe sportbeha. Over het algemeen gaat een sportbeha 6 maanden tot een jaar mee.

Hardloopschoenen
Volgens sommigen gaan hardloopschoenen 1000 tot 1500 kilometer mee, anderen schrijven hun schoenen al na 750 kilometer af. Je kunt het best regelmatig je schoenen checken om te zien of ze aan vervanging toe zijn. Zo check je of je hardloopschoenen aan vervanging toe zijn.

Sportkleding
Wanneer je sportkleding aan vervanging toe is merk je eigenlijk vanzelf. Een zweetgeur die na het wassen blijft hangen? Tijd voor vervanging. Is je legging niet meer elastisch en zakt hij bij iedere sprong af? Tijd voor vervanging. Door je sportkleding  goed te verzorgen, kun je ervoor zorgen dat het zo lang mogelijk meegaat. Een paar punten waar je op kunt letten: Sommige sportkleding mag niet met wasverzachter gewassen worden. Was je sportkleding niet te heet. Droog elastische sportkleding het liefst liggend om te zorgen dat het elastiek niet uitrekt.

Lees ook: Houd je sporttas fris

Beeld: Shutterstock