Placeholder

Feiten & fabels over sport en fitness

Als je wilt afvallen is conditietraining beter dan krachttraining. Waar of niet waar? Marije van Fitnessbijbel voor Vrouwen geeft deze week uitleg over drie stellingen over sport.

Marije: Het lijkt me zinvol om je deze week drie belangrijke stellingen voor te leggen en je het juiste antwoord te geven. Feiten en fabels die nog steeds binnen fitnessland voor veel verwarring zorgen.

Door op een lagere intensiteit te trainen val je af
FABEL! De meeste calorieën verbrand je juist door intensief te sporten. Het is ook beter om intensief te trainen omdat je na-verbranding langer duurt. Je spieren hebben meer tijd nodig om te herstellen = meer calorieverbruik. En niet geheel onbelangrijk; door intensief te trainen word je fitter en sterker dan als je rustig wandelt, bijvoorbeeld op de loopband. Ben je fitter en sterker? Dan kun je nog intensiever trainen waardoor het calorieverbruik per trainingssessie toeneemt!

HIIT (High Intensity Interval Training) is beter dan duurtraining
FEIT! Wil je snel resultaat? Afvallen? Volg regelmatig een HIIT en je gaat als een speer! Onderzoeken tonen aan dat je tijdens een HIIT 50% meer energie verbruikt dan als je traint op een lagere intensiteit. De nieuwe trend GRIT (van Les Mills), is een fantastische les waarbij je in rap tempo resultaat ziet.

Als je wilt afvallen is conditietraining beter dan krachttraining
FABEL! Door krachttraining te doen train je verbranding in rust. Spieren die sterker zijn verbruiken meer calorieën, zelfs als je slaapt! Goed om te weten: vormen van yoga (en pilates) zijn ook geweldige manieren om aan krachttraining te doen.

POWERRRRR dames (en heren)! Werk hard en zorg ervoor dat kracht- en intervaltraining een onderdeel zijn van je wekelijkse sportprogramma en je gaat als een speer!

Take care!

Marije


Marije de Vries (1981) onderneemt en werkt als trainer en coach binnen de fitnessbranche en het bedrijfsleven. Met een door haar ontwikkeld veranderingsprogramma helpt zij ieder jaar duizenden mannen, vrouwen en werknemers met de overstap naar een ideale lifestyle.

Lees alle blogs van Marije >>