Intermittent Living

Intermittent living voor beginners: 9 tips

Intermittent fasting ken je misschien wel, maar wist je dat er nog veel meer manieren zijn om je lichaam en geest uit te dagen? We geven 9 tips voor intermittent living.

Intermittent living is een manier van leven waarbij je wat minder lief bent voor jezelf. Maar je krijgt er wel weer veel voor terug: een verbeterde slaap en betere concentratie bijvoorbeeld. Hoe je daarom kunt beginnen? Door deze 9 behapbare tips van de expert.

1. Intermittent fasting

Eenvoudig beginnen. Hoe? Snack niet meer na het avondeten en stel je ontbijt uit tot tien uur. Resultaat? Verbeterde slaap, scherpte en energie in de ochtend.

2. Bulkdrinken

Drink slim, niet vaak. Hoe? Beperk je drink­ momenten tot maximaal vier keer per dag. Resultaat? Betere concentratie en meer innerlijke rust.

3. Koud douchen

Een dagelijkse frisse start. Hoe? Begin de dag met een lauwe douche, eindig met dertig seconden koud water. Resultaat?Versterkte weerstand en verkwik­ kende start van de dag.

Lees ook: Mirte doet al twee maanden aan Intermittent Fasting

Intermittent Living

4. Intermittent heat

Sauna als antiverouderingselixir. Hoe? Zoek wekelijks de sauna op. Resultaat? Beter in je vel zitten, sneller ontgiften, gezonder hart­ en vaatstelsel.

5. Intermittent sleep

Reset je slaap. Hoe? Sta heel af en toe midden in de nacht op en begin de dag met veel licht. Resultaat? Een reset voor je slaappatroon en energiehuishouding.

6. Nuchter bewegen

Start je weekend actief. Hoe? Stevig wandelen of joggen op een nuchtere maag op zaterdagochtend. Resultaat? Een betere vetverbranding en stabielere bloedsuikerspiegels.

7. Beweegtussendoortjes

Weg met het statische zitten. Hoe? Van onafgebroken zitten naar elk uur een beweegtussendoortje. Resultaat? Een betere doorbloeding, energieboost en verbeterde concentratie.

8. Breintraining

Sudoku’s en bordspellen voor mentale kracht. Hoe? Los op zondagochtend sudoku’s op of speel een (online) bordspel tijdens de lunch. Resultaat? Een verbeterd geheugen en besluitvaardig- heid onder tijdsdruk.

9. Zuurstofprikkels

Adem diep voor vitaliteit. Hoe? Probeer gecontroleerde hyperventilatie en stop bewust even met ademen. Resultaat?Verhoogde zuurstofopname, minder ontsteking, remming van de veroudering van het brein.

Tip van de redactie:

Intermittent fasting is voor velen de oplossing voor gezond gewichtsverlies, minder keuzestress en een fitte levensstijl. Maar hoe pak je het aan in de praktijk? Hannah Vreugdenhil, ervaringsdeskundige en levensstijlcoach, geeft in dit boek een plan waar je direct mee aan de slag kunt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST FLEUR BAXMEIJER
BEELD GETTY IMAGES

Hannah Vreugdenhil