Sporten (6)

Even niet knallen: gratis work-out voor je inner body van Studio C Online

Even niet knallen, maar rustig bewegen en bewust stretchen om zo je stofwisseling een boost te geven. Je nieren en lever worden blij van deze lichte ‘detox’, en jij vast ook.

Christina & Heidy runnen samen Studio C Online, hét online sportplatform voor vrouwen. Elke maand delen ze een favoriete work-out in Santé en op Sante.nl.

Mooie aanvulling

Christina: “Een soepel lichaam en een gezonde geest zijn net zo belangrijk als een goede conditie en een sterk lichaam. Het gaat om de balans. Soms kan het goed zijn om even minder intensief te trainen, omdat bij zulke trainingen veel bloed naar je spieren en je hart gaat. Dit is ook zo als je gestresst bent.”

Heidy: “Rustige stretch oefeningen vormen een mooie aanvulling op conditietraining en spierversterkende oefeningen. Zo’n rustige work-out betekent trouwens niet dat je helemaal níks doet voor je lijf. Je krijgt de kans om te herstellen en dat heeft je lijf soms hard nodig.”

Christina: “In deze detox work-out richten we ons op de nieren en lever. Beide zijn belangrijk, want ze regelen het verwerken en afvoeren van afvalstoffen. Door de oefeningen met ademhalingstechnieken te combineren, komt er energie vrij en het zuurstofrijke bloed gaat naar je organen. Dat merk je, want je wordt warm vanbinnen.”

Heidy: “Je helpt je stofwisseling dus een handje. Je kunt deze workout goed combineren met een detoxkuur, maar eigenlijk is deze sessie altijd fijn om regelmatig te doen. Wedden dat je je daarna ultiem relaxed voelt?”

Kijk terug: gratis 30 minuten workout van Studio C

Benieuwd naar deze workout voor je inner body? Je volgt ‘m tot 18 mei hieronder.

Work-out inner body

Tip van de redactie

Holi yogamat
Yogamat Sante1
Bestel hier