Placeholder

Esmir doet een les ragefulness

Mindfulness move over, opgekropte emoties van je af beuken, is net zo gezond. In de sportschool dan. Esmir test ragefulness: op keiharde techno slaat ze alle woede van zich af. Maar lucht dat op of niet?

 

Ik ben geen ster in het uiten van boosheid. Ik gooi niet schreeuwend en scheldend mijn frustraties van me af. Dat doe ik liever op een ‘Walt Disney-manier’: ik zeg op lieftallige toon waar het op staat. Dat werkt voor mij beter dan met mijn vuist op tafel slaan, want dan klap ik dicht. Toch blijkt uit onderzoek van de universiteit van Colorado dat het gezond is om dat zo nu en dan juist wel te doen, let wel: op een door jou gekozen moment. Want van ingehouden irritaties wordt je lontje steeds korter, waardoor je ineens feller kunt reageren dan je zou willen. Zo’n woede-uitbarsting voorkom je door emoties voortijdig te ontluchten. Bijvoorbeeld tegen een boksbal, omdat je er niemand mee kwetst en je je achteraf dus ook niet schuldig hoeft te voelen. Op mijn sportschool zie ik een folder over een pop-up les ragefulness. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt. Wie weet is dit echt iets voor mij: tijdens het sporten niet alleen afrekenen met calorieën, maar ook met frustraties. Zodat ik na mijn work-out helemaal zen ben. Ik doe mee!

Bekijk de vlog van Esmir hieronder of lees haar hele artikel over ragefulness in het juninummer van Santé.

{{video poster=https://www.sante.nl/app/uploads/2019/06/ragefulness.jpg src=https://www.youtube.com/watch?v=nbFRiqWpOlE}}

Gerelateerde artikelen